Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

Kpsvr 2024-06-20 16:49:00
A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Joggal vetődhet fel a kérdés, hogy milyen kompromisszumokkal jár, ha valaki nem szeretne túl sok pénzt költeni egy új mosógépre? A következőkben ezt a kérdést fogjuk alaposan körüljárni.

Olcsón is lehet modern mosógépet vásárolni

Bár a legnagyobb tudású készülékek kétségkívül a magasabb árkategóriában találhatók, annak sem kell azonban aggódnia, aki az olcsóbb készülékek közül válogatna. A Candy, a Vortex vagy a Philco elöltöltős mosógépei kellő kapacitással rendelkeznek, hiszen akár 6-7 kilogramm ruha is elfér bennük, mégsem kerülnek vagyonokba. Az ennél nagyobb kapacitású gépek viszont már inkább csak százezer forint felett kaphatók.

Az olcsóbb termékeknek általában alacsonyabb a fordulat/perc értéke, mint a drágábbaké. A Pepita.hu kínálatában lévő kedvező árú készülékek között azonban van olyan is, amelyik akár 1200-as rpm-mel is képes működni. Egy ilyen gép már kellő hatékonysággal tudja kipréselni a vizet a ruhákból.

Ezek között a mosógépek között is van digitális LED kijelzővel rendelkező, gyermekzárral ellátott készülék. 16 vagy akár 24 programmal rendelkező masinát is lehet találni az alacsonyabb árkategóriájú termékek között, sőt, az sem kizárt, hogy késleltetett indítást is be lehessen programozni egy olcsó berendezés esetén is.

Erre kell nagyon odafigyelni, ha olcsóbb mosógépet vásárolnál

Azok a mosógépek, amelyek viszonylag olcsón beszerezhetők, nem feltétlenül a legjobb energiaosztályhoz tartoznak. Megeshet, hogy a pénztárcabarátabb árral rendelkező masinák a C, D, E vagy éppen az F energiaosztályba vannak sorolva. Ha gyakran indítasz mosást, akkor számolnod kell azzal, hogy már rövid távon is érzékelhető lesz, hogy bizony egy ilyen készülék sok áramot és vizet fogyaszt.

Jellemzően az olcsóbb gépeknek a mosási, centrifugálási zaja is magasabb, akár a 75-80 decibelt is elérheti. Amennyiben egy nem túl jól szigetelt társasházban élsz, akkor ezt érdemes észben tartani, feltéve, ha szeretnél jóban lenni a szomszédokkal.

Ezt kell tudni a legkedvezőbb árú mosógépekről

A legolcsóbbak az úgynevezett mini mosógépek, amelyek jellemzően csupán 2-3 kilogrammnyi ruhanemű kimosására alkalmasak. Ezeket arra találták ki, hogy ha néhány ruhát szeretne valaki kimosni, az gyorsan, fáradságos munka nélkül megtehesse.

Egy ilyen készüléket akár egy táborozásra is magával viheti bárki, hiszen könnyű, kompakt méretű és egyszerű szállítani. Ugyanakkor a méretéből adódóan megvannak a maga korlátai, ágyneműk, paplanok, párnák kimosására nyilvánvalóan nem alkalmas. A centrifuga kapacitása általában csupán egy kilogrammos egy mini mosógépnek, így aki ilyen terméket vásárolna, annak ezzel is kalkulálnia kell.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Tippek és ötletek tapétázáshoz

Felújítás vagy a szoba dizájnjának frissítésekor egyre többen választják a tapétázást a fal egyszerű festése helyett. Nem mindegy viszont, hogy milyen típus mellett döntünk, így ebben a cikkünkben most az ideális tapéta megtalálásához adunk néhány hasznos tippet.

Hogyan válassz mosogatótálcát?

A mosogatótálca sokak szerint a konyha ékszere, az egyik legfontosabb elem ebben a helyiségben, így a megfelelő változat kiválasztása lényeges feladat. A konyhában végzett munka több mint 60 százaléka ennek a környékén zajlik. 

Elegáns hangszigetelési megoldások a nappaliba

A zajok nem csak éjszaka tudnak nagyon zavaróak lenni. Főleg a nyári hétvégéken, amikor vendégeket várunk és összegyűlik az egész család, akkor kellemetlen, amikor valaki pihenne, de nem tudja ezt megtenni. 

A hústermelés súlyos környezeti hatásokkal jár

Fentarthatatan a mai ember húsfogyasztásának volumene, mely súlyos problémákat fog okozni az emberiségnek.

A piros színtől hamarabb bepasizol? 

Amennyiben arra lettél figyelmes az utóbbi időben, hogy egyre többen járnak piros körömlakkal a kezükön, akkor nem csal a szemed, a statisztikák azt mutatják, hogy az elmúlt egy év során 160%-kal többen kerestek rá a Google-ben a piros manikűr kifejezésre.

Így nevelhetünk egészséges ékszerorchideát

Sokan olyan növényre vágynak otthon, amelyik nem foglal túl sok helyet. Egy kisebb lakásban ugyanis nem sok szabad felület akad, ahol növényeket nevelhetünk. Bár álomszerűnek tűnhet, azonban létezik olyan fajta, amelynek nemcsak csodálatosak a levelei, de még apró virágaival is képes lenyűgözni bennünket. Az ékszerorchidea sokak kedvence, ami nem csoda, hiszen strapabíró és könnyen nevelhető.

Árnyékolás és szúnyogháló egyben

Ahogy egyre melegebb az idő, és egyre többet süt a nap, mindennapos feladatunkká válik az árnyékolás. Ilyenkor már a rovarok is aktív életet élnek, és ha nem vigyázunk, bizony a lakásunkba is betévednek.

A spray festékek, aeroszolok használata nagyon egyszerű

Bizonyos helyzetekben a spray változat jelenti az egyértelmű megoldást. Ma már minden körülményhez, berendezéshez és körülményhez megtalálhatjuk a megfelelőt. Van, amelyiket viszonylag ritkán kell használni, de egyes típusokkal rendszeresen át kell menni az adott felületen.

Földelés kialakítása: fontos lépések és tippek a munka elvégzéséhez

A földelés egy fontos feladat az elektromos rendszer kiépítése során.

Bulinak indult, de egy beszólásból óriási verekedéssé fajult az este – VIDEÓ!!!

A magukat erősre ivó balhézók közül hárman is könnyű sérüléseket szenvedtek.

Zsák, illatosító, szotyi, koktél: kódneveken lehetett rendelni a drogdílertől

Bérelt garázsban és a kocsijában tárolta a narkót, lebukásakor több száz tablettát és fél kilót meghaladó kannabiszőrleményt foglaltak le tőle.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.