Árnyékolás és szúnyogháló egyben

Kpsvr 2024-07-10 19:18:00
Ahogy egyre melegebb az idő, és egyre többet süt a nap, mindennapos feladatunkká válik az árnyékolás. Ilyenkor már a rovarok is aktív életet élnek, és ha nem vigyázunk, bizony a lakásunkba is betévednek.

Ha pedig gyakori nyáresti vendégeinkké válnak a szúnyogok, a pihenésünket is nagyban akadályozhatják a zümmögésükkel és a csípéseikkel. Olyan eszközt kell találni, ami egyszerre véd tőlük és a napsütéstől, de akár még télen is segít a hő megtartásában. Cikkünkben megmutatjuk, hogy mi lehet a megoldás.

Műanyag redőny szúnyoghálóval

Szerencsére az új típusú árnyékolók, például az Árnyékrendelő.hu műanyag redőnyei szúnyoghálóval is felszerelhetők. Mindkettő (a redőny és a háló) tengelye a redőnytokban helyezkedik el, de speciális lefutó sínnel vannak ellátva. Ennek eredményeként a funkciónak megfelelően külön-külön is használhatók, mozgathatók.

Annak érdekében, hogy kevésbé legyen zajos a működésük, egy kefe is található a sínben. Az alumínium zárólécbe pedig gumitömítő van szerelve, ami a szálló rovarok ellen még egy plusz védelem. A háló speciális üvegszálas anyagának köszönhetően kiváló fényáteresztő.

Amit jó tudni

Eső, szél, zaj, hideg és napsütés egyaránt kizárható a szúnyoghálós műanyag redőnyökkel. Sőt a szúnyogok mellett más szálló rovarok is kívül maradnak a lakásunkon. Nem beszélve arról, hogy a por beáramlását is megakadályozza a háló. Azonban azt is tudni kell, hogy a mászó rovarokkal szemben inkább a fix telepítésű verziók vethetők be hatékonyan.

Fontos, hogy olyan terméket válasszunk, amely már az új típusú minőségbiztosított rendszerben készült, a szúnyoghálója pedig tartós. Az üvegszálas verziók például hosszú távon ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

Milyen az új típusú műanyag redőny?

A napjainkban gyártott műanyag redőnyök nemcsak elegánsabbak, mint a hagyományosak, hanem sokkal tartósabbak és stabilabbak. Rejtett ütközőik és csapágyazott tengelyeik vannak, így a lakás összképén semmit nem rontanak, és nagyon hasonlítanak már az alu verziókhoz.

Mivel gumírozott, keskeny lefutókkal vannak felszerelve, a hőszigetelésük is sokkal nagyobb hatásfokú. A műanyag redőnylécek mellett alumínium zárólécek találhatók, és úgynevezett alupofát építenek be a műanyag tok helyett.

Még egy plusz extra

Ha már az új típusú műanyag redőnyöknél járunk, akkor érdemes megemlíteni az automatizált típusokat. Míg a motoros kivitel eddig csak az alu verziók sajátja volt, ma már így működtethető szinte bármely műanyag modell is. Ez nagyban köszönhető az arriterezési technológiának, mellyel megakadályozzák, hogy a lécek oldalirányba szétcsússzanak. Maga a folyamat úgy zajlik, hogy egyik végükbe fémtüskéket présel az arriterező gép, és ezek összefűzve már garantáltan stabilak maradnak.

Süthet a nap, eshet az eső, és jöhetnek még a szálló rovarok is, a szúnyoghálós műanyag redőny tökéletes védelmet nyújt, érdemes kipróbálni!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Tippek és ötletek tapétázáshoz

Felújítás vagy a szoba dizájnjának frissítésekor egyre többen választják a tapétázást a fal egyszerű festése helyett. Nem mindegy viszont, hogy milyen típus mellett döntünk, így ebben a cikkünkben most az ideális tapéta megtalálásához adunk néhány hasznos tippet.

Hogyan válassz mosogatótálcát?

A mosogatótálca sokak szerint a konyha ékszere, az egyik legfontosabb elem ebben a helyiségben, így a megfelelő változat kiválasztása lényeges feladat. A konyhában végzett munka több mint 60 százaléka ennek a környékén zajlik. 

Elegáns hangszigetelési megoldások a nappaliba

A zajok nem csak éjszaka tudnak nagyon zavaróak lenni. Főleg a nyári hétvégéken, amikor vendégeket várunk és összegyűlik az egész család, akkor kellemetlen, amikor valaki pihenne, de nem tudja ezt megtenni. 

A hústermelés súlyos környezeti hatásokkal jár

Fentarthatatan a mai ember húsfogyasztásának volumene, mely súlyos problémákat fog okozni az emberiségnek.

A piros színtől hamarabb bepasizol? 

Amennyiben arra lettél figyelmes az utóbbi időben, hogy egyre többen járnak piros körömlakkal a kezükön, akkor nem csal a szemed, a statisztikák azt mutatják, hogy az elmúlt egy év során 160%-kal többen kerestek rá a Google-ben a piros manikűr kifejezésre.

Így nevelhetünk egészséges ékszerorchideát

Sokan olyan növényre vágynak otthon, amelyik nem foglal túl sok helyet. Egy kisebb lakásban ugyanis nem sok szabad felület akad, ahol növényeket nevelhetünk. Bár álomszerűnek tűnhet, azonban létezik olyan fajta, amelynek nemcsak csodálatosak a levelei, de még apró virágaival is képes lenyűgözni bennünket. Az ékszerorchidea sokak kedvence, ami nem csoda, hiszen strapabíró és könnyen nevelhető.

A spray festékek, aeroszolok használata nagyon egyszerű

Bizonyos helyzetekben a spray változat jelenti az egyértelmű megoldást. Ma már minden körülményhez, berendezéshez és körülményhez megtalálhatjuk a megfelelőt. Van, amelyiket viszonylag ritkán kell használni, de egyes típusokkal rendszeresen át kell menni az adott felületen.

Földelés kialakítása: fontos lépések és tippek a munka elvégzéséhez

A földelés egy fontos feladat az elektromos rendszer kiépítése során.

Bulinak indult, de egy beszólásból óriási verekedéssé fajult az este – VIDEÓ!!!

A magukat erősre ivó balhézók közül hárman is könnyű sérüléseket szenvedtek.

Zsák, illatosító, szotyi, koktél: kódneveken lehetett rendelni a drogdílertől

Bérelt garázsban és a kocsijában tárolta a narkót, lebukásakor több száz tablettát és fél kilót meghaladó kannabiszőrleményt foglaltak le tőle.

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.