Egyre népszerűbbek a vidéki települések!

Kpsvr 2024-07-22 10:56:00
Az ingatlanárak emelkedése egyre több embert ösztönöz arra, hogy életterüket áttegyék valamely vidéki településre. Bár a vidéki nagyvárosok lakásárai nem térnek el nagymértékben a fővárosi négyzetméteráraktól, azért a kisebb településeken találhatunk még megfizethető ingatlanokat.

Ennek következtében a vidéki élet egyre népszerűbb, főleg abban az esetben, ha a család különböző állami kedvezményeket is igénybe tud venni. Mire figyeljünk akkor, amikor vidékre költözünk? Néhány fontos szempontot érdemes átgondolni!

A vidéki élet előnyei

Bármilyen életkorban lehet úgy dönteni, hogy otthagyjuk a várost és egy nyugodt kistelepülést választunk új otthonunkként. A Promove szerint, ha a költöztetés vidékre történik, akkor célszerű, hogy már előre foglaljuk le az időpontot és készüljünk el az összepakolással, ezzel ugyanis a költözés folyamata meggyorsítható. A vidéki élet számos előnyt tartogat, azonban mielőtt belevágnánk, nézzünk utána alaposan annak, hogy a kinézett település megfelel-e a család új lakhelyének.

A munkavégzés lehetősége

Mivel a megélhetést a jövőben is biztosítani kell, ezért nem szabad úgy feladni az előző munkahelyet, hogy nem tudjuk, mit fogunk csinálni a jövőben. Az is előfordul, hogy a költözéssel egyidejűleg egy új munkavégzési formát választunk, például vállalkozásba kezdünk vagy mezőgazdasággal, állattartással kezdünk foglalkozni, esetleg az online munkavégzést választjuk. Ezekben az esetekben azonban gondoskodni kell pénztartalékról, hogy amíg az új munka nem hoz megfelelő jövedelmet, addig is biztosítva legyen a jövedelem.

Ha pedig alkalmazottként kívánunk elhelyezkedni, akkor olyan településre költözzünk, ahol van erre lehetőség, vagy pedig a környező nagytelepülések valamelyikén tudunk dolgozni a továbbiakban. Mire elérkezik a költözés napja, már rendelkezzünk munkahellyel, ezáltal nyugodtan tudjuk lebonyolítani a költözést is.

A költözés megszervezése

Az első mindig az árajánlatkérés legyen, semmiképpen se szerződjünk le az első vállalkozással, ami szembejön velünk. Mindenképpen össze kell írni azokat a holmikat, amelyeket el szeretnénk költöztetni, ezt minden cég kérni fogja, hiszen a holmi mennyisége az egyik tényező, amitől a költöztetés ára függeni fog. A másik fontos tényező a távolság, valamint azt is jelezni kell, ha hétvégi költöztetésre van szükség, ez ugyanis a legtöbb esetben feláras lesz.

Az árajánlatok összevetése során össze kell hasonlítani a cég által nyújtott szolgáltatásokat is, főleg akkor, ha szeretnénk lomtalanítást, bútor lapra szerelését vagy csomagolást is. Csak megbízható és referenciákkal, pozitív értékelésekkel rendelkező céget szabad választani, ebben az esetben lesz garantálható a gondtalan költöztetés.

A vidékre költözés esetében a munkalehetőségen kívül oda kell figyelni arra is, hogy a gyermekek hova tudnak iskolába, óvodába járni, milyen a bűnözési ráta, illetve összességében tetszik-e a település, jól érezzük-e ott magunkat annyira, hogy a jövőnket ott éljük le.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Mi az a szakáll nélküli horog, és hogyan válasszuk ki az ideális típust?

A szakáll nélküli horog laikusoknak elsőre talán ismeretlenül cseng, ám a profi horgászok pontosan tudják, hogy olykor szinte nélkülözhetetlen darabról van szó. Az ilyen típusú horgok népszerűsége az elmúlt években ugyanis egyre csak nő.

Tökéletes ajándékok, melyeket minden autórajongó imádni fog

Az ajándékvásárlás sokszor komoly kihívást jelent. Azok esetében azonban, akik imádják az autójukat, máris könnyebb lehet a döntés. Rengeteg olyan kiegészítő akad ugyanis, amelyek kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a vezetést.

Állásinterjú és stand up: mi a hasonlóság köztük?

Bizonyára meglep téged is a címben feltett blikkfangos kérdés, pedig igenis van összefüggés a két dolog között. Ahogyan ugyanis a média által felkapott stand uposok is felkészülnek az előadásukra, ugyanúgy neked is fel kell készülnöd az állásinterjúra – még ha a látszat az is, hogy spontán feleletet adtál egy kérdésre.

Segítünk nyakláncot választani férfi ismerősödnek

A férfi nyaklánc igazán különleges ajándék lehet akár a partnered, akár valamely rokonod számára, mivel kifejezi a szeretetedet és a gondoskodásodat. A megfelelő ékszer megtalálása azonban nem mindig egyszerű, mivel rengeteg mindent kell figyelembe venni.

A keverék kutyák nem mentek ki a divatból, sőt!

Ha meghalljuk a “keverék” kifejezést, sokunknak az utcákon gazdátlanul mászkáló, kissé elvadult (és kétségtelenül méltatlan sorsú) állatok jutnak eszünkbe – bár nem tévedünk ilyenkor, nem csak ilyen keverékek léteznek.

A mozgatható napvitorlában rejlő lehetőségek

Egy nyugodt, madárcsicsergős reggel nem indulhat jobban, mint egy finom kávéval és a napi hírek szemrevételezésével. A tavaszi-nyári időszakban ez az élmény még inkább magával ragadó lesz akkor, ha a teraszon vagy az erkélyen ülünk asztalhoz. 

Milyen előnyöket kínál számunkra a mobil autómosás?

A mindennapokban vannak olyan tevékenységek, amiket rendszeresen el kell végeznünk, ha rendelkezünk egy saját gépkocsival, és azt szeretnénk, hogy mindig a megfelelő állapotban legyen.

Megéri használt laptopot vásárolni munkavégzés céljából?

A kis- és középvállalkozások költségvetése véges, így nem engedhetnek meg maguknak túl nagy kiadásokat. Pedig manapság az informatikai eszközök nem olcsók, főként, ha jó minőségű eszközöket szeretnénk beszerezni az alkalmazottak számára.

30 kiló fogyás – hogyan lehetséges?

Ekkora súlyfelesleget már csakis szakértők támogatásának igénybevételével tanácsos leadni. Ehhez az átalakuláshoz gyökeres változás szükséges, mind a táplálkozás, mind a mozgás, sőt egészen a hétköznapi életritmus tekintetében is.

Néhány hasznos gondolat az egérfogó kiválasztásához és használatához

Az egérfogó kiválasztása egy olyan feladat, amely alapos megfontolást igényel, hiszen számos tényezőt kell figyelembe venni annak érdekében, hogy hatékonyan és humánusan tudja kezelni a rágcsálóproblémát.

A nagyméretű fali dekoráció titkai

A kopasz falak nyújtják az egyik legnagyobb felületet arra, hogy dekorálhassuk az otthonunkat. Persze tehetünk ki kisebb képeket is, azonban a hatalmas alkotások valami földöntúli hangulatot eredményezhetnek.

Így kerülheti el az esőnap okozta extra stresszt költözéskor

Egy költöztetés már önmagában is elég stresszes folyamat, de ha ez nem lenne még elég, egy váratlan esős nap garantáltan a sokszorosára fogja növelni a költözéshez amúgy is kötelezően társuló idegi megterhelést.

Lehet egyszerű is egy szentendrei költöztetés?

Sokan azt hiszik, hogy a költözés mindenhol ugyanolyan. Egyik helyről a másikra kell átvitetni a holminkat, és kész, kár erre több szót vesztegetni. Ez igaz is lenne, ha nem találnánk magunkat szemben sok kis apró nehezítő tényezővel például Szentendrén.

Miért éri meg a befektetést az ütésálló tablet a vállalatok számára?

A vállalatok számára a hatékonyság és a termelékenység növelése kulcsszerepet játszik az üzleti stratégiában. Minden olyan eszköz, ami ebben segít, a költségvetési keretbe is bekerül, ami a beszerezhető eszközök listáját illeti.

Az étkezőszékek kényelme és stílusa is meghatározó

Amikor a jövő világába merészkedünk, újabb és újabb trendek teszik még ízletesebbé a kulináris élvezeteket az ízléses belső terekben. Az elegancia újraértelmezése fontos hír a lakberendezésben, így az étkezőgarnitúrák világában is. 

Innovatív kombináció a konyhagépek terén: már elérhető a páraelszívóval kombinált főzőlap

A technika újra és újra meglep minket, az újdonságok piacra kerülése folyamatos. Nemrégiben egy egészen érdekes kombinációt mutató konyhaeszköz vált elérhetővé: ez nem más, mint a főzőlap és páraelszívó egyesülése.

Mire lesz szükséged, ha tapétázni szeretnél?

Ha egy kis színt és mintát vinnél az otthonod falaira, akkor a tapéta kitűnő megoldás lesz számodra.

Tippek és ötletek tapétázáshoz

Felújítás vagy a szoba dizájnjának frissítésekor egyre többen választják a tapétázást a fal egyszerű festése helyett. Nem mindegy viszont, hogy milyen típus mellett döntünk, így ebben a cikkünkben most az ideális tapéta megtalálásához adunk néhány hasznos tippet.

Hogyan válassz mosogatótálcát?

A mosogatótálca sokak szerint a konyha ékszere, az egyik legfontosabb elem ebben a helyiségben, így a megfelelő változat kiválasztása lényeges feladat. A konyhában végzett munka több mint 60 százaléka ennek a környékén zajlik. 

Elegáns hangszigetelési megoldások a nappaliba

A zajok nem csak éjszaka tudnak nagyon zavaróak lenni. Főleg a nyári hétvégéken, amikor vendégeket várunk és összegyűlik az egész család, akkor kellemetlen, amikor valaki pihenne, de nem tudja ezt megtenni.