Már csak az a kérdés, milyen is legyen az a forró ital, aminek a kedvéért a KávéVerzumtól vásárolt karbantartó anyagokkal, például vízlágyító szűrővel védett kávé- vagy teafőzőjét munkára fogja. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb ötleteket az idei őszi szezonra. Nézzük meg tehát, hogyan készítheti el házilag a szezon legnépszerűbb forró italait.
Az ősz sztárja – Pumpkin Spice Latte
A Pumpkin Spice Latte a hűvösebb hónapok egyik legismertebb itala. Kellemesen krémes, édesen fűszeres, minden kortyban az őszi napfény melegét élvezheti. Ahhoz, hogy ne kelljen érte kávézóba menni, az alábbi alapanyagokat kell beszereznie:
Egy csésze tej (lehet persze növényi is), 2 evőkanál sütőtökpüré, 1-2 evőkanál juharszirup vagy cukor, fél teáskanál Pumpkin Spice keverék (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió), 1 presszókávé, a tetejére pedig tejszínhab, ha szeretné kimaxolni az élményt.
A kávé kivételével össze kell önteni minden összetevőt egy kisebb edényben, majd forralás nélkül, melegítés közben össze kell keverni. Utána készülhet a finom espresso, amit máris összeönthet a keverékkel. A szervírozáshoz nyugodtan eleresztheti a fantáziáját, de ez a krémes ital minden korttyal az ősz hangulatát idézi meg.
Madha Alay – keleti ízvarázs
A Madha Alay – ahogy talán a nevéből is sejthető – arab kávékülönlegesség, melyben a fűszerek teljesen új dimenziót nyitnak a hagyományos fekete kávénak, testközelbe hozva a közel-kelet gazdag ízvilágát.
Az alapját egy csésze erős feketekávé adja, amit aztán ízlés szerint lehet gazdagítani 1-2 csipet kardamommal, 1 csipet fahéjjal, 1 teáskanál mézzel vagy cukorral - a csipetnyi sáfrány és narancsvirágvíz opcionális, viszont jelentősen fokozza az ízélményt.
Az italt szervírozás előtt érdemes leszűrni, hogy a fűszerek ne zavarjanak kortyolás közben, hiszen a Madha Alay kávéval minden korty egy fűszeres kalandozás, mely felmelegíti a hűvös napokat, nem érdemes “megbotlani” közben egy darabka kardamomban.
Indiai chai tea – a fűszerek melege
A chai hindiül teát jelent, tehát a chai teával annyit mondunk, hogy tea-tea, szóval a profik maradhatnak simán a chai megnevezésnél. Hívjuk bárhogy, egy minőségi fekete teáról van szó, amit tej és fűszerek keveréke varázsol különlegessé, egyedülálló ízvilágot eredményezve.
A szükséges fűszerek: gyömbér, kardamom és szegfűszeg, illetve természetesen fahéj, az édesítéshez használhat cukrot, illetve mézet.
Az összes fent felsorolt recept elkészítése során fontos, hogy megfelelő alapanyagokat használjon, hiszen csak így lehet kihozni ezekből a forró italokból a legtöbbet. Vásároljon Ön is a KávéVerzumtól, hiszen így a minőség garantált!
Szponzorált tartalmat olvastál!