A kaposvári DK Nadrait akarta, de Pintért kapta – a botrány nem maradt el

Kpsvr 2024-05-13 14:04:00
Már majdnem úgy tűnt, megköttetik Nadrai Norbert és a kaposvári DK választási frigye, de jött Gyurcsány Ferenc és véget vetett az álmodozásoknak.

Gyurcsány Ferenc már nem először teszi talonba a kaposvári baloldali pártembereinek álmodozásait. 2013-ban már egyszer megmutatta az SZDSZ romjain létrejött Együtt-PM pártszövetség akkori jelöltjének, Huszka Imrének, hogy ő csak egy feláldozható paraszt volt a pártvezetők sakktábláján. Kezdetben ugyanis az MSZP és a Együtt-PM kötött szövetséget a 14-es megméretésre, akik Kaposváron Huszkát jelölték, majd be is jelentették az indulását. Azonban, miután megkötetett a teljes baloldali összefogás a DK-val, viharos gyorsasággal rúgták seggbe Gyurcsányék Huszkát, és helyette Kolber Istvánt jelölték a 2014-es választson.

Ebből az időből származik az alábbi anekdota is: Huszka Imre, jelölésének nyilvánosságra hozatala után, összetalálkozott a színházban a kórház akkori igazgatójával Repa Imrével, aki miután megkérdezte Huszkát, hogy tényleg elfogadta az Együtt-PM jelölését, felkiáltott: „Te mekkora balfasz vagy!” – amit a nézőtéren ülők is jól hallottak.

De visszakanyarodva a 2013-as percemberekről 2024-es hőseinkre: a kaposvári DK ügyeire rálátó informátorunk szerint Molnár Edit, a párt helyi elnöke és a párt elnökségi tagjai először nem éppen Pintér Attilát akarták polgármesterjelöltnek, mivel azt gondolták, hogy a kampányban nyújtandó teljesítménye nem lesz elég nemhogy a győzelemre, de egy tisztes helytállásra sem.

A helyi DK kiszemeltje Nadrai Norbert, a Szőlősgazdák által lepattintott képviselő volt. Úgy tudjuk, Nadrai számára is kedves lett volna ez a felállás, hiszen Gyurcsányékkal biztosíthatta volna a közgyűlési tagságát az új ciklusban. A tárgyalások jól haladtak, mivel a DK egyetlen komolyan vehető embert sem volt képes felépíteni az elmúlt 10 évben Kaposváron, Nadrai pedig képtelen volt közösséget építeni, illetve képtelen volt a Szőlősgazdák újbóli támogatását kiérdemelni, így egy win-win szituáció állt elő.

De újból jött a DK pártközpont és Gyurcsány Ferenc, és utasították a helyi pártembereket, hogy Pintér Attilát kell támogatni. A helyieknek nem tetszett a döntés, de tették a dolgukat, fegyelmezetten végrehajtották a pártvezetés utasítását.

Ezután az ellenzéki pártszövetség (DK-MSZP-Momentum-Jobbik-Szocialisták és Demokraták-PSZP) összeállt a választásokra, de egy titokzatos visszalépési botrány aztán megmutatta, nem múlt el nyomtalanul a hatalmi szóval a helyi DK-ra erőltetett Pintér Attila által okozott feszültség.

Nagy Sándor

Történt ugyanis, hogy rejtélyes körülmények között, az aláírásgyűjtés utolsó napján, május 6-án a helyi DK elnökségi tagja, Nagy Sándor, aki a baloldali összefogás 9. számú választókerületének jelöltje volt, visszalépett a jelöltségtől és vészmegoldásként Pintér Attila polgármesterjelöltnek kellett beugrania helyette. Úgy tudjuk, hogy Nagy a kezdetektől ellenezte párton belül, hogy Pintér Attila legyen a DK uralta összefogás polgármesterjelöltje.

Arról egyelőre nincsenek pontos információink, mi adta meg a végső lökést Nagy Sándornak a visszalépéshez, de biztosan történt még egyéb balhé is az összefogáson belül, hiszen Pintér Attila jelöltségét láthatóan megemésztette a DK-s képviselőjelölt, ha korábban az indulás mellett döntött.

Természetesen a visszalépésről a teljes kaposvári sajtó hallgatott. A fideszes azért, mert teljesen érdektelennek tartotta a témát, Huszka Imre Kapos-t-je pedig szolgalelkűségből nem írt az utolsó pillanatos DK-s visszalépési botrányról.

Amint új információink lesznek a baloldali pártösszefogáson belüli visszalépési botrányról, természetesen olvasóink elé tárjuk azokat.

Addig is ajánljuk figyelmükbe a kaposvári fideszes szexuális erőszakról megjelent írásunkat, amiről Szita Károly mélyen hallgat: DK: SZITA KÁROLY NEVEZZE MEG A SZEXUÁLIS BŰNÖZŐ ALPOLGÁRMESTERÉT

Szólj hozzá!

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

Milyen esetekben javasolt a HAL-RAR aranyérműtét, melyek az előnyei?

Mindenképpen megfontolandó a sebészi megoldás, amennyiben krónikussá váltak az aranyaeres panaszok, illetve nagyobb aranyeres csomók alakultak ki.

Kifizetetlen telefonszámla miatt támadta meg testvérét a kaposvári férfi

Egy autó körül kergette, végül a kocsi tetejére mászva kapta el az asszonyt.

Hogyan tegyük biztonságossá a tolatást?

Nem mindegyik járműben található beépített kamera, márpedig ha rendelkezünk egy ilyennel, a tolatás, illetve a parkolás is biztonságosabbá és kényelmesebbé tehető. Annak, aki még most szerez rutint ezekben a feladatokban, ez egyértelműen egy nélkülözhetetlen eszköz.

Mi alapján válasszuk ki a zuhanykabint a fürdőszobába?

Egy fürdőszoba-átalakítás során, vagy építkezés alatt is fontos, hogy a megfelelő szaniterek és kiegészítők kerüljenek a fürdőszobába. Elsődlegesen egy zuhanykabinnak olyannak kell lennie, amit hosszú évtizedekig használhatunk.

Erősre itta magát a kaposvári fiatal, s buli után két férfit is összevert – VIDEÓ!!!

Nem tetszett neki, hogy a kíséretében lévő lányok másokkal is beszédbe elegyedtek.

A finomaprító gépek szerepe a húsipari termékek előállítása során

A húsipari készítmények egy jelentős részéhez darálásra, aprításra van szükség, ez a folyamat lehetővé teszi azt, hogy az alapanyag a kívánt méretű legyen. A kolbászok, felvágottak, szalámik és más termékek esetében a finomaprítás egy kritikus művelet, hiszen ez biztosítja a késztermék megfelelő minőségét, ellenkező esetben a termék nem lesz értékesíthető. 

Kiestek az első osztályból a kaposvári kosarasok

Ki-ki meccset játszott Kecskeméten a Kométa a bennmaradásért és 13 ponttal kikaptak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül 1995 után ismét búcsúztak a legmagasabb osztálytól.

Tudtad, hogy vízszigeteléssel is védekezhetsz a vízzel szemben?

Ma, amikor minden építészeti technológia napról napra fejlődik, és újul, nem is olyan könnyű lépést tartani a fejlesztésekkel és változásokkal. Így eshet meg az, hogy mondjuk olyan festési eljárás is kitűnő megoldás lehet, amelyről korábban még sosem hallottál.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Lehetőségek a mezőgazdaság területén

Amennyiben mezőgazdasággal foglalkozol, netán épp az erdészet területén tevékenykedsz, vannak erdőid, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket, hiszen egy izgalmas pályázatról lesz benne szó.

Utazás a Földközi-tenger egyik leghíresebb szigetére, Ciprusra

Ha unjuk már a hazai látványosságokat, és a környező országok nevezetességeit is láttuk már, szeretnénk inkább egy mediterrán szigeten nyaralni, de nem akarunk ehhez a bolygó túlsó felére átrepülni…nos, akkor Ciprus egy tökéletes úti cél! 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Miért szeretik az emberek a bulvárhíreket?

Vajon mi hajtja az embereket akkor, amikor sorra kattintanak rá az izgalmas és érdekes hírekre, fürkészik ki a hírességek apró kis titkait, olvassák el a velük készült interjúkat? Egyáltalán mi tartozik a bulvárba, miért szeretjük annyira és ami a legfontosabb: hol találjuk meg a legfrissebb és legszórakoztatóbb bulvárhíreket? Cikkünkből máris kiderül!

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

A műfüves focicipők fejlődése: mit tudnak nyújtani a mai darabok?

A futballcipők az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson mentek keresztül.

Városszéli erdőben rakta ki otthoni veszélyes hulladákét a kaposvári férfi

Bő egy köbméternyi szeméttől, többek között autógumiktól, alkatrészektől, festékes dobozoktól próbált megszabadulni.

Miből ismerhetők fel a prémium szárazeledelek? Melyek az előnyeik?

Minden gazdiban felmerül a kérdés a kezdeti időszakban annak kapcsán, hogy milyen kutyatápot érdemes választani. Miért érdemes a prémium mellett dönteni? Egyáltalán hogyan győződhetünk meg arról, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk?