Döbbenetes részletek derültek ki a hetesi gyermekgyilkosságról

Kpsvr 2022-05-08 20:30:00
Szombaton délután halálra szurkálta 8 éves kisfiát a hetesi apa, aki hónapok óta készülhetett a gyilkosságra. Tudta hová szúr, létfontosságú szerveket sebesített meg a késsel, amivel aztán magát is halálosan megsebezte, nem adott esélyt sem magának, sem a gyermeknek.

Kép: police.hu

Tegnap számoltunk be arról a tragikus esetről, melyben egy hetesi apa megölte saját gyermekét, majd magával is végzett. A Blikk döbbenetes részleteket derített ki az esetről: 

A férfi bosszút akart állni élettársán, aki többször is megcsalta, a gyereket pedig el akarta tiltani az apától. Orsós Norbert mindent megtett a fiáért, szerette Márkót, érthetetlen, miért, hogyan választotta ezt a megoldást. Hetesen, egy nappal a szörnyű tragédia után az emberek siratják Orsós Norbertet és kisfiát Márkót. A 41 éves férfi háza pont a kocsma mellett van, onnan vette észre a férfi bátyja, Roland a furcsa cetlit a ház ajtaján: Ne gyere be, hívd a 112-t!

- A testvére törte rájuk az ajtót, majd sikoltozni kezdett, hívjunk rendőrt, mentőt, óriási a baj! - emlékezett vissza egy falubeli, K. Zoltán, aki az elsők között ment segíteni a vészjósló kiáltásra. - Rengeteg volt a vér, mint egy mészárszéken, döbbenetes volt. Még vert a szíve Norbinak meg a gyereknek is. Belülről volt bezárva az ajtó, szó sem lehet arról, hogy itt valami idegen gyilkolt volna, Norbi mellett még ott volt a kés. Két mentőhelikopter is jött, az orvosok megpróbáltak mindent, de egy óra múlva üresen szálltak fel, a gyerek és az apa is meghalt.

A ház körül már feltakarították a vérnyomokat, de az ajtón, ahol a cetli volt vérnyom látszik, ez arra utal, az apa gyermeke megölése után rakta ki az üzenetet.

A férfit mindenki ismerte Hetesen. Tehetséges, okos diák hírében állt, nyelveket beszélt, Angliában is dolgozott. Megismerkedett egy szomszéd faluból származó lánnyal, de a hetesiek szerint a nő csak játszott vele. Norbi állandóan arról panaszkodott ismerőseinek, hogy párja megcsalja, eljár otthonról, idegen férfiakkal ismerkedik, nincs jövője a kapcsolatuknak. Amikor a nő teherbe esett hazajöttek, s bár az anya elismerte, Orsós Norbert a gyermeke apja, azt nem engedte, hogy Márkó az Orsós vezetéknevet használhassa. Megpróbálkoztak még a közös élettel, de nem sikerült, az anya többször is elköltözött, végül aztán nem ment haza többet, talált magának egy másik férfit.

Orsós Norbertnek bírói végzése volt arról, hogy rendszeresen láthassa gyermekét, ám az utóbbi időben arról panaszkodott, hogy az anya a gyereket el akarja tiltani tőle, ami nagyon érzékenyen érintette a férfit. Emiatt a szívével is akadtak problémái, munkát sem kapott, kezdtek összecsapni a feje felett a hullámok. Azt senki nem gondolta volna, hogy ilyen végzetes döntés hoz.

-Soha nem gondoltam volna, hogy a Norbi képes lenne bárkit is bántani - mondta a lapnak szomorúan Varga Béláné, a család jó ismerőse. - Nagyon érzékeny fiú volt, nagyon anyás, 13 éve halt meg az anyja, azóta kereste egy nő igaz szeretetét, de az élet nem adta meg neki ezt a lehetőséget. Reggel itt volt nálam a szembe szomszédom, Norbi apja, Janó, aki rendszeresen szokott nekem segíteni a kerti munkáknál. Érezték, hogy valami nagyon nincs rendben az fiúval, aki az utóbbi időben sokat mondogatta, nagyon messzire készül, azt hitték, a szerelmi bánatban megint elmegy külföldre. Janó sírt, a kalapját gyűrögette, szerette a fiát és az unokáját is, teljesen összetört.

 
Orsós János, Norbert édesapja / Kép: Fuszek Gábor 

Batta Zsolt Iván főhadnagy, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy emberölés bűntett miatt indítottak eljárást az ügyben, ki kell zárniuk annak a lehetőségét, hogy harmadik személy is ott ehetett a helyszínen:

A nyomok arra utalnak, hogy az apa végzett a gyermekével, de szakértői vizsgálatoknak kell bizonyítaniuk azt, hogy ez valóban így történt. Vannak olyan sérülések, ami esetében ki kell zárni az esetleges idegenkezűséget, ez egy hosszadalmas folyamat, addig több részletet nem árulhatunk el.

Végh József / Kép: Pozsoni Zita

Végh József kriminálpszichólogus a lapnak elmondta, hogy szerinte egyértelműen egy kiterjesztett öngyilkosságról van szó, vagyis az apa saját magával akart végezni, de előtte megölte a gyermekét is:

- Ez rendkívül nagy fájdalomra, elkeseredésre, ugyanakkor bosszúra utal. Jól tudta, ha saját magával végez, akkor azon a hűtlen kedves hamar túlteszi magát, viszont a gyerek megölésével örökre fájdalmas nyomot hagy maga mögött. Lehet mögötte egy féltés is, hogy a gyerekét el akarták tőle venni és úgy döntött, inkább magával viszi a halálba, minthogy lemondjon róla, sajnos nem ez az első ilyen eset a kriminalisztikában. Az hogy az elkövetés eszköze nem méreg, vagy gyógyszertúladagolás volt hatalmas dühre, indulatra, végső elkeseredésre utal, nem kizárt, az apának elborulhatott az elméje, ha ezt így végig tudta csinálni.

Szólj hozzá!

Idős asszonyt fosztott ki a visszaeső bűnöző az aluljáróban

A táskában csak kulcscsomót és napszemüveget talált, így a semmiért mehet négy évre börtönbe.

Fókuszban a csapatépítés!

A csapatépítőkért van, aki rajong, ám többen akadnak, akik a szemüket forgatva értesülnek a következő alkalomról. Miért van ez így? Azért, mert a csapatépítésről mindenkinek mások az élményei, és igen, akad olyan, hogy nem éppen kellemesek.

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Milyen használt monitort vásároljunk?

Aki sok időt tölt el a számítógép előtt, tisztában van vele, hogy egy megfelelő méretű és minőségű monitor nagyban megkönnyíti a munkavégzést, illetve javítja a felhasználói élményt is. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni a vásárlásnál.

Egy korszerű klasszikus, a cserépkályha

Új családi ház tervezésekor praktikus, ha kiegészítő fűtésről is gondoskodunk egyrészt a szezonális fűtési igények kielégítésére, másrészt minden eshetőségre gondolva, és erre kézenfekvő megoldásnak tűnik a cserépkályha.

Tudtad, hogy létezik kényelmes és egyben divatos női cipő is?

Érezted már úgy valaha a nap végére vagy esetleg még napközben, hogy leszakad a derekad, ólomsúlyúak a lábaid, és ha nem tudsz azonnal leülni, képtelen leszel tovább menni? Igen, ilyen tüneteket a kényelmetlen cipők is okozhatnak. 

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Az elektromos járművek hazánkban is egyre népszerűbbek

Nem véletlen, hogy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos járművek, például e-bike-ok, e-robogók, e-trike-ok, mopedautók és e-rollerek. Miért érdemes ezek mellett a változatok mellett dönteni? Milyen előnyeik vannak? Igaz, hogy forradalmasították a közlekedést? Mire kell figyelni a választás során? A cikkben megválaszoljuk a kérdéseket. 

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.