Döbbenetes részletek derültek ki a hetesi gyermekgyilkosságról

Kpsvr 2022-05-08 20:30:00
Szombaton délután halálra szurkálta 8 éves kisfiát a hetesi apa, aki hónapok óta készülhetett a gyilkosságra. Tudta hová szúr, létfontosságú szerveket sebesített meg a késsel, amivel aztán magát is halálosan megsebezte, nem adott esélyt sem magának, sem a gyermeknek.

Kép: police.hu

Tegnap számoltunk be arról a tragikus esetről, melyben egy hetesi apa megölte saját gyermekét, majd magával is végzett. A Blikk döbbenetes részleteket derített ki az esetről: 

A férfi bosszút akart állni élettársán, aki többször is megcsalta, a gyereket pedig el akarta tiltani az apától. Orsós Norbert mindent megtett a fiáért, szerette Márkót, érthetetlen, miért, hogyan választotta ezt a megoldást. Hetesen, egy nappal a szörnyű tragédia után az emberek siratják Orsós Norbertet és kisfiát Márkót. A 41 éves férfi háza pont a kocsma mellett van, onnan vette észre a férfi bátyja, Roland a furcsa cetlit a ház ajtaján: Ne gyere be, hívd a 112-t!

- A testvére törte rájuk az ajtót, majd sikoltozni kezdett, hívjunk rendőrt, mentőt, óriási a baj! - emlékezett vissza egy falubeli, K. Zoltán, aki az elsők között ment segíteni a vészjósló kiáltásra. - Rengeteg volt a vér, mint egy mészárszéken, döbbenetes volt. Még vert a szíve Norbinak meg a gyereknek is. Belülről volt bezárva az ajtó, szó sem lehet arról, hogy itt valami idegen gyilkolt volna, Norbi mellett még ott volt a kés. Két mentőhelikopter is jött, az orvosok megpróbáltak mindent, de egy óra múlva üresen szálltak fel, a gyerek és az apa is meghalt.

A ház körül már feltakarították a vérnyomokat, de az ajtón, ahol a cetli volt vérnyom látszik, ez arra utal, az apa gyermeke megölése után rakta ki az üzenetet.

A férfit mindenki ismerte Hetesen. Tehetséges, okos diák hírében állt, nyelveket beszélt, Angliában is dolgozott. Megismerkedett egy szomszéd faluból származó lánnyal, de a hetesiek szerint a nő csak játszott vele. Norbi állandóan arról panaszkodott ismerőseinek, hogy párja megcsalja, eljár otthonról, idegen férfiakkal ismerkedik, nincs jövője a kapcsolatuknak. Amikor a nő teherbe esett hazajöttek, s bár az anya elismerte, Orsós Norbert a gyermeke apja, azt nem engedte, hogy Márkó az Orsós vezetéknevet használhassa. Megpróbálkoztak még a közös élettel, de nem sikerült, az anya többször is elköltözött, végül aztán nem ment haza többet, talált magának egy másik férfit.

Orsós Norbertnek bírói végzése volt arról, hogy rendszeresen láthassa gyermekét, ám az utóbbi időben arról panaszkodott, hogy az anya a gyereket el akarja tiltani tőle, ami nagyon érzékenyen érintette a férfit. Emiatt a szívével is akadtak problémái, munkát sem kapott, kezdtek összecsapni a feje felett a hullámok. Azt senki nem gondolta volna, hogy ilyen végzetes döntés hoz.

-Soha nem gondoltam volna, hogy a Norbi képes lenne bárkit is bántani - mondta a lapnak szomorúan Varga Béláné, a család jó ismerőse. - Nagyon érzékeny fiú volt, nagyon anyás, 13 éve halt meg az anyja, azóta kereste egy nő igaz szeretetét, de az élet nem adta meg neki ezt a lehetőséget. Reggel itt volt nálam a szembe szomszédom, Norbi apja, Janó, aki rendszeresen szokott nekem segíteni a kerti munkáknál. Érezték, hogy valami nagyon nincs rendben az fiúval, aki az utóbbi időben sokat mondogatta, nagyon messzire készül, azt hitték, a szerelmi bánatban megint elmegy külföldre. Janó sírt, a kalapját gyűrögette, szerette a fiát és az unokáját is, teljesen összetört.

 
Orsós János, Norbert édesapja / Kép: Fuszek Gábor 

Batta Zsolt Iván főhadnagy, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy emberölés bűntett miatt indítottak eljárást az ügyben, ki kell zárniuk annak a lehetőségét, hogy harmadik személy is ott ehetett a helyszínen:

A nyomok arra utalnak, hogy az apa végzett a gyermekével, de szakértői vizsgálatoknak kell bizonyítaniuk azt, hogy ez valóban így történt. Vannak olyan sérülések, ami esetében ki kell zárni az esetleges idegenkezűséget, ez egy hosszadalmas folyamat, addig több részletet nem árulhatunk el.

Végh József / Kép: Pozsoni Zita

Végh József kriminálpszichólogus a lapnak elmondta, hogy szerinte egyértelműen egy kiterjesztett öngyilkosságról van szó, vagyis az apa saját magával akart végezni, de előtte megölte a gyermekét is:

- Ez rendkívül nagy fájdalomra, elkeseredésre, ugyanakkor bosszúra utal. Jól tudta, ha saját magával végez, akkor azon a hűtlen kedves hamar túlteszi magát, viszont a gyerek megölésével örökre fájdalmas nyomot hagy maga mögött. Lehet mögötte egy féltés is, hogy a gyerekét el akarták tőle venni és úgy döntött, inkább magával viszi a halálba, minthogy lemondjon róla, sajnos nem ez az első ilyen eset a kriminalisztikában. Az hogy az elkövetés eszköze nem méreg, vagy gyógyszertúladagolás volt hatalmas dühre, indulatra, végső elkeseredésre utal, nem kizárt, az apának elborulhatott az elméje, ha ezt így végig tudta csinálni.

Szólj hozzá!

Tolvajt keresnek a kaposvári rendőrök

Egy Berzsenyi utcai gyorsétteremben felejtett tárcából vette ki a pénzt a képen látható, fiatl férfi.

Hajléktalanokat bántalmazó rendőrök ellen emelt vádat a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, kiszolgáltatott személy megalázása és katonai bűncselekmények miatt emelt vádat a három rendőr ellen.

Saját magát ásta ki egy tömegsírból egy ukrán férfi

Az orosz támadók félholtra verték, majd fejbe is lőtték, ennek ellenére a férfi magához tért a föld alatt.

Dráma - Közel 1300 civil holtesttét találták már meg a kijevi térségben

A helyi rendőrfőnök szerint ez még nem a vége, a legtöbbjüket automata fegyverrel lőtték le.

A tanára miatt ivott fagyállót a nyolcadikos Máté. Újra kellett éleszteni a kórházban

Tanára folyamatosan megszégyenítette az autista kisfiút, aki nem bírta tovább a zaklatást és fagyállót ivott, hogy ne kelljen iskolába mennie.

Szemen lőtte magát a pezsgősdugóval, így feladta a szakaszgyőztes a Giro d' Italia kerékpáros versenyt

Peák Barnabás csapattársa, Biniam Girmay egyébként az első fekete-afrikai kerékpáros, aki szakaszsikert ünnepelhetett az olasz körversenyen.

Körözött német bűnözőt fogtak el Kaposváron

Többször elítélt, német állampolgárságú körözött bűnözőt fogtak el a rendőrök Kaposváron.

Egy nappal szabadulása után fenyegette meg halálosan volt élettársát a somogyi férfi

Nemcsak egykori párjával és annak új férjével erőszakoskodott, hanem időközben feleségül vett új nejét is rendszeresen megverte.

Rémálom - Elrabolta az udvaron játszó hároméves gyereket egy miskolci nő

Valóra vált minden szülő rémálma: egy miskolci édesanya hároméves gyermekét rabolták el. A gyermek egyedül játszott az udvaron, mikor a 44 éves nő elrabolta.

A láthatások során molesztálta felesége lányát a somogyi férfi

A közös játékok és az együttalvás során a nemi szerve környékén simogatta a gyereket, az anya pedig, noha lánya jelezte neki, mi történik, nem csinált semmit.

Százmilliós hitelcsalás: 45 embert vádolt meg az ügyészség

Hamis külföldi munkavállalói igazolásokkal vertek át hét hazai bankot.

Verekedés a Lidlben: biztonsági őr bántalmazott egy vásárlót

Fizikailag bántalmazott egy vásárlót a Lidl biztonsági őre és alaptalanul meggyanúsította, hogy lopott.

Gyalog kellett hazamennie, ezért összeverte az apját

Az idős férfi két falu között nem vette fel a kocsijába a fiát, aki dühében a kocsmában összeverte és -rugdosta.

Kokaint találtak Berki Krisztián lakásán, már elfogták a dílert

Berki Krisztián lakásán kokaint találtak, de már elfogta a rendőrség azt a dílert, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő adhatta el a drogot a celebnek, akit péntek reggel kislánya holtan talált a IX. kerületi otthonukban.

„Eladhatta a kórház a kisfiamat” – Margitnak csak annyit mondtak, hogy tüdőgyulladásban meghalt az ikerbaba

A Vajdaságban élő magyar édesanya arra gyanakszik, eladhatták a teljesen egészségesen megszületett gyermekét a kórházból. Hatalmas botrányt okozott egész szerbiában, mikor kiderült: évtizedeken keresztül rabolták el az egészséges gyermekeket a kórházakból és adták tovább őket nyugatra örökbefogadó szülőknek. Tóth Margit pár napig láthatta 1971-ben megszületett ikreit, de egyszer csak jött az orvos és közölte: egyikük tüdőgyulladásban meghalt.

Újabb bombariadó volt az egyik bevásárlóközpontban

Ismét bombariadó volt egy bevásárlóközpontban. A célpont az Allee volt.

Összeverekedtek a gamási asszonyok

A játszótéren esett egymásnak két nő Gamáson.

Donáth Anna babát vár, így a Momentum elnöki tisztségéért sem indul

Donáth Anna jelenleg a Momentum elnöke, aki Fekete-Győr Andrást váltotta ebben a pozícióban. Néhány napja felrőppent a hír, hogy gyermeket vár, amit most Facebook oldalán is megerősített. Az elnökségért így már nem indul.

Újra Jakab Pétert választották a Jobbik elnökévé

A párt küldöttei újra lehetőséget adtak a régi-új vezetőnek.