Elképesztő, hogy nem készül el már a Szúnyog híd

Kpsvr 2023-03-20 14:05:00
Először 2019 márciusában ígérték meg, hogy 2020 őszéig megcsinálják, majd 2021-ben szintén jött az ígéret. Végül 2022 januárjában kezdték el a munkálatokat és újabb ígéret jött, hogy csak 2022 június 30-ig lesz lezárva a híd. A munkálatok több, mint egy év elteltével is folynak, és nem látni, mikor lesz használható újra az átjáró.

Meggyes József írása.

A szerző Kaposváron született, kisebb megszakítással a városban élt. Itt nőtt fel, részben ide járt iskolába is, és itt dolgozta végig katonai hivatását. Első blogja -MJ Vándor- 2009.09. 08-tól íródik, a ...tükör... 2011.06.25-én indult és a Zsömi 2015.11.17-én. Itt a KPSVR-en általában a ...tükör... blog írásai olvashatók.

Impozáns látvány. Pláne az lesz, ha majd el is készül végre. Tegnapelőtt jártam ott, ha azóta elkészült ... (ez itt a "röhögés" helye) ... akkor elnézést kérek. Már a két part közt ível a járófelület.
A két part közt! A hidaknak része a hídfő, anélkül nem egészen problémamentes a feljutás. Az még nincs. A hidaknak része a korlát is, mert anélkül meg a rajta maradás nem biztos, hogy problémamentes. Az sincs még.

Viszont van, lesz még vele meló. Rengeteg.

Mert oszt ugye, vissza volna még a meder és terep rendezése is. A mederbe még mindig bent van az ideiglenesen (remélem nem mint az oroszok) állomásozó munkatöltés. Úgy mint bevert vas támfalak, töltőföld, műanyag háló, murva és betonlapok. A víz már erősen követeli az áthaladást, így jó szakaszon átfolyik a munkatöltés fölött. Így biztosan izgalmasabb lesz kiszedni. Csak azért "pofázok", mert két hete - akkor még sokkal alacsonyabb volt a vízállás - egy ott dolgozó bennfentes azt mondta, pár nap és elkezdik kimerni. Nem sikerült. Bár kivettek egy igen csekély szakaszt és mennyiséget. A kiszedett elemeket és trutymót újfent a parton deponálják, tehát lesz még meló rogyásig az elszállítással, partrendezéssel.

Ha valaha is minden kész lesz, vajon mennyit kell várni a szalagvágásig? Nem kis logisztika az sem, összeszedni vagy egy tucat olyan embert - plusz ollót - akiknek jó eséllyel semmi közük nem volt, és nem is lesz, a projekthez, ámde jól mutatnak a fotókon. Szerintük.

Az arborétumba jutás innét még várat. Besétálni változatlanul nem lehet - itt az újabb tavasz -, de legalább sikerült a horgászokkal is jól kibaszni. Mostanság már erősen munkaterület, vaskordon zárja le a parti sávot, így a Magyaregres felőli partszakasz csak az erdőn át, kerüléssel (jó nagy és húzós kerülő) érhető el. Még azt sem tudom javasolni, hogy vigyetek a botok mellé egy kosarat is, és ha befelé, gyűjtsetek gombát, mert ugye ez az időszak még nem igazán gombaszezon.

No de! Fel a fejjel! Luca volt az a szúnyog amiről a régi híd kapta a nevét. Úgy készül ez mint a Luca széke. Addigra biztosan átadják, december 13 a napja.

 

Az eredeti írás itt érhető el.

Szólj hozzá!

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.

Mire képes a legmodernebb focilabda?

Ha június, akkor egyértelműen az Európa-bajnokságról szól minden. Számunkra is kedves és fontos lesz az esemény, hisz a magyar válogatott is játszani fog. A magyarok és a többi játékosok is egy igazán különleges focilabdát fognak rúgni minden egyes mérkőzésen, amiben a legmodernebb technológia található meg.

Ismét Szita Károly lesz Kaposvár polgármestere

A Fidesz-KDNP megint tarolt, az ellenzéknek újra csak a kompenzációs helyek maradtak.

Az öntözés elengedhetetlen az aszályos időkben

Az időjárási anomáliák korszakát éljük. Heves esőzések, aszályos időszakok váltják egymást, emellett folyamatosan megdőlnek a melegrekordok. Európában az idei nyár különösen forrónak ígérkezik. 

Napozz izgalmasan!

A hidegebb hónapok után a Nap első sugarai mindenkit a szabadba csábítanak. Jótékony hatásait testünk, lelkünk és szellemünk hamar meghálálja. Maga a napozás azonban nem egy izgalmas tevékenység, sokan nem szeretik emiatt, viszont könnyedén élvezhetővé tehetjük.

Rendőrautóval ütközött a jogsi nélkül, ronccsal furikázó sofőr

A balesetben egy rendőr súlyosan megsérült, a vétkes kocsijában utazó gyerek maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Felgyújtotta a betlehemet, rátámadt az esetet videózóra és tört-zúzott az előállítóban

Nem volt pénze tovább utazni az anyjához, így inkább nekiállt randalírozni.

Hét óra alatt 63 gyorshajtót mértek be a rendőrök

Kaposváron és vonzáskörzetében rakták ki a traffipaxokat a zsaruk.

Lezárta az LMP a gödi akkumulátorgyárat

A bíróság kimondta, hogy a Samsung gödi gyára nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel, ezért akciózik a párt.

Telekrendezésre hivatkozva több, mint 350 liter olajat öntöttek a Kaposba tartó patakba

A szomszédos utcában észrevették az olajos vizet, így sikerült megakadályozni, hogy a szennyezés elérje a folyót.