Kaposváron is tömeges elbocsátások jöhetnek a migránsmunkások miatt

Kpsvr 2024-01-26 15:24:00
Magyarország több településén is elindult a magyarok tömeges elbocsátása, helyükre migránsmunkásokat hoznak, hogy a magyarok helyett dolgozzanak. A kaposvári munkavállalók is veszélyben lehetnek.
A Fidesz beengedi a migránsmunkásokat

A Fidesz-kormány 2023. június 13-án fogadta el a migránsmunkások szervezett betelepítését célzó törvényt a hazai multik és tőkés nagyvállalatok érdekében. A törvény megszavazásával a Fidesz kinyitotta a kaput a migránsok szervezett betelepítése előtt. Az azóta többször módosított, de lényegében változatlan törvény legnagyobb nyertesei a nagyvállalatok, legnagyobb vesztesei pedig a munkájukat elvesztő magyar munkavállalók.

Tömeges elbocsátások jönnek

2023. november 27-én derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy a makói Continental gyár kirúgott 50 magyar dolgozót. Az eset azért gyanús, mert sok éve, évtizede dolgoztak a cégnél a kirúgott magyarok, de a pár hónapja érkezett migránsmunkásokat nem érintette a leépítés. A cég kereslet visszaesésre hivatkozott, de

csak magyarokat rúgott ki, ráadásul olyanokat, akik korábban a migránsmunkások betanításában vettek részt.

Aztán idén januárban érkezett az újabb botrányos hír:

a Nógrád megyei, dél-koreai akkugyár kirúgta azt a 60 magyar dolgozót, akik korábban a betelepített vietnámi migránsmunkásokat tanították be.

Mindezt a kormány tudtával és támogatásával, hiszen korábban többmilliárdos állami támogatást kapott az ázsiai cég.

A kaposvári helyzet

Kaposvárra is tömegesen érkeznek a migránsmunkások. A sonline.hu tavaly év eleji cikkében beszámolt arról, hogy a somogyi nagy cégeknél filippínó, indiai, mongol és ukrán munkaerőt is alkalmaznak már. A cikk szerint a Kometa Zrt.-nél addigra már 39 mongol munkás dolgozott, és áprilistól 50 filippínó mellett 11 mongolt és 10 indiait is felvettek.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a tavaly novemberi közgyűlésen
kiakad azokra, akik bírálták azt a tendenciát, hogy egyre több migránsmunkás érkezik Kaposvárra.
Pedig, a kormány intézkedései miatt, ez a helyzet, de Szita azt is kijelentette: ebben ő támogatja a kormányt.
A kaposvári városvezetés támogatja a migránsmunkások betelepítését, ami ugyan jó a nagytőkéseknek, de a kaposvári munkavállalóknak egyáltalán nem.

Idő kérdése, hogy elinduljon a kaposvári munkavállalók lecserélése migránsmunkásokra.

Szólj hozzá!

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

Milyen esetekben javasolt a HAL-RAR aranyérműtét, melyek az előnyei?

Mindenképpen megfontolandó a sebészi megoldás, amennyiben krónikussá váltak az aranyaeres panaszok, illetve nagyobb aranyeres csomók alakultak ki.

Kifizetetlen telefonszámla miatt támadta meg testvérét a kaposvári férfi

Egy autó körül kergette, végül a kocsi tetejére mászva kapta el az asszonyt.

Hogyan tegyük biztonságossá a tolatást?

Nem mindegyik járműben található beépített kamera, márpedig ha rendelkezünk egy ilyennel, a tolatás, illetve a parkolás is biztonságosabbá és kényelmesebbé tehető. Annak, aki még most szerez rutint ezekben a feladatokban, ez egyértelműen egy nélkülözhetetlen eszköz.

Mi alapján válasszuk ki a zuhanykabint a fürdőszobába?

Egy fürdőszoba-átalakítás során, vagy építkezés alatt is fontos, hogy a megfelelő szaniterek és kiegészítők kerüljenek a fürdőszobába. Elsődlegesen egy zuhanykabinnak olyannak kell lennie, amit hosszú évtizedekig használhatunk.

Erősre itta magát a kaposvári fiatal, s buli után két férfit is összevert – VIDEÓ!!!

Nem tetszett neki, hogy a kíséretében lévő lányok másokkal is beszédbe elegyedtek.

A finomaprító gépek szerepe a húsipari termékek előállítása során

A húsipari készítmények egy jelentős részéhez darálásra, aprításra van szükség, ez a folyamat lehetővé teszi azt, hogy az alapanyag a kívánt méretű legyen. A kolbászok, felvágottak, szalámik és más termékek esetében a finomaprítás egy kritikus művelet, hiszen ez biztosítja a késztermék megfelelő minőségét, ellenkező esetben a termék nem lesz értékesíthető. 

Kiestek az első osztályból a kaposvári kosarasok

Ki-ki meccset játszott Kecskeméten a Kométa a bennmaradásért és 13 ponttal kikaptak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül 1995 után ismét búcsúztak a legmagasabb osztálytól.

Tudtad, hogy vízszigeteléssel is védekezhetsz a vízzel szemben?

Ma, amikor minden építészeti technológia napról napra fejlődik, és újul, nem is olyan könnyű lépést tartani a fejlesztésekkel és változásokkal. Így eshet meg az, hogy mondjuk olyan festési eljárás is kitűnő megoldás lehet, amelyről korábban még sosem hallottál.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Lehetőségek a mezőgazdaság területén

Amennyiben mezőgazdasággal foglalkozol, netán épp az erdészet területén tevékenykedsz, vannak erdőid, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket, hiszen egy izgalmas pályázatról lesz benne szó.

Utazás a Földközi-tenger egyik leghíresebb szigetére, Ciprusra

Ha unjuk már a hazai látványosságokat, és a környező országok nevezetességeit is láttuk már, szeretnénk inkább egy mediterrán szigeten nyaralni, de nem akarunk ehhez a bolygó túlsó felére átrepülni…nos, akkor Ciprus egy tökéletes úti cél! 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Miért szeretik az emberek a bulvárhíreket?

Vajon mi hajtja az embereket akkor, amikor sorra kattintanak rá az izgalmas és érdekes hírekre, fürkészik ki a hírességek apró kis titkait, olvassák el a velük készült interjúkat? Egyáltalán mi tartozik a bulvárba, miért szeretjük annyira és ami a legfontosabb: hol találjuk meg a legfrissebb és legszórakoztatóbb bulvárhíreket? Cikkünkből máris kiderül!

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

A műfüves focicipők fejlődése: mit tudnak nyújtani a mai darabok?

A futballcipők az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson mentek keresztül.

Városszéli erdőben rakta ki otthoni veszélyes hulladákét a kaposvári férfi

Bő egy köbméternyi szeméttől, többek között autógumiktól, alkatrészektől, festékes dobozoktól próbált megszabadulni.

Miből ismerhetők fel a prémium szárazeledelek? Melyek az előnyeik?

Minden gazdiban felmerül a kérdés a kezdeti időszakban annak kapcsán, hogy milyen kutyatápot érdemes választani. Miért érdemes a prémium mellett dönteni? Egyáltalán hogyan győződhetünk meg arról, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk?