Kaposváron is tömeges elbocsátások jöhetnek a migránsmunkások miatt

Kpsvr 2024-01-26 15:24:00
Magyarország több településén is elindult a magyarok tömeges elbocsátása, helyükre migránsmunkásokat hoznak, hogy a magyarok helyett dolgozzanak. A kaposvári munkavállalók is veszélyben lehetnek.
A Fidesz beengedi a migránsmunkásokat

A Fidesz-kormány 2023. június 13-án fogadta el a migránsmunkások szervezett betelepítését célzó törvényt a hazai multik és tőkés nagyvállalatok érdekében. A törvény megszavazásával a Fidesz kinyitotta a kaput a migránsok szervezett betelepítése előtt. Az azóta többször módosított, de lényegében változatlan törvény legnagyobb nyertesei a nagyvállalatok, legnagyobb vesztesei pedig a munkájukat elvesztő magyar munkavállalók.

Tömeges elbocsátások jönnek

2023. november 27-én derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy a makói Continental gyár kirúgott 50 magyar dolgozót. Az eset azért gyanús, mert sok éve, évtizede dolgoztak a cégnél a kirúgott magyarok, de a pár hónapja érkezett migránsmunkásokat nem érintette a leépítés. A cég kereslet visszaesésre hivatkozott, de

csak magyarokat rúgott ki, ráadásul olyanokat, akik korábban a migránsmunkások betanításában vettek részt.

Aztán idén januárban érkezett az újabb botrányos hír:

a Nógrád megyei, dél-koreai akkugyár kirúgta azt a 60 magyar dolgozót, akik korábban a betelepített vietnámi migránsmunkásokat tanították be.

Mindezt a kormány tudtával és támogatásával, hiszen korábban többmilliárdos állami támogatást kapott az ázsiai cég.

A kaposvári helyzet

Kaposvárra is tömegesen érkeznek a migránsmunkások. A sonline.hu tavaly év eleji cikkében beszámolt arról, hogy a somogyi nagy cégeknél filippínó, indiai, mongol és ukrán munkaerőt is alkalmaznak már. A cikk szerint a Kometa Zrt.-nél addigra már 39 mongol munkás dolgozott, és áprilistól 50 filippínó mellett 11 mongolt és 10 indiait is felvettek.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a tavaly novemberi közgyűlésen
kiakad azokra, akik bírálták azt a tendenciát, hogy egyre több migránsmunkás érkezik Kaposvárra.
Pedig, a kormány intézkedései miatt, ez a helyzet, de Szita azt is kijelentette: ebben ő támogatja a kormányt.
A kaposvári városvezetés támogatja a migránsmunkások betelepítését, ami ugyan jó a nagytőkéseknek, de a kaposvári munkavállalóknak egyáltalán nem.

Idő kérdése, hogy elinduljon a kaposvári munkavállalók lecserélése migránsmunkásokra.

Szólj hozzá!

Itt az új fideszes köztársaságielnök-jelölt

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Kaposváron mindenki megnyugodhat: 655.600 Ft volt az átlagkereset

Kinek tudnánk ezt a bőséget és jólétet megköszönni?

A kutyapelenka nagyon hasznos felszerelés

A minap összefutottam egy ismerőssel és a kutyákra terelődött a szó. Valahogy a kutyapelenka témája is előkerült. Meglepődve tapasztaltam, hogy azt gondolta erről a nagyon hasznos kutyafelszerelésről, hogy ugyanúgy alkalmazzák, mint a klasszikus gyerekpelenkákat.

Hamis márkás termékeket árult a házában az ötvenes férfi

A NAV egy próbavásárlás során buktatta le, kiderült, több, mint 4 millió forintért adott el gagyi ruhákat, cipőket.

Mi a mikrotápanyagok szerepe a táplálkozásban?

A kiegyensúlyozott változatos étrend tartalmaz valamennyi fontos tápanyagot, vagyis szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket, vagyis az energiát adó makro-, illetve az energiát nem szolgáltató, de nélkülözhetetlen mikrotápanyagokat.

Aranyér: mi igaz a problémával kapcsolatban, és mi nem?

A köznyelvben aranyérnek hívott betegségről talán mindenki hallott már, nem egy embernek sajnos konkrét tapasztalatai is vannak ezzel kapcsolatban. Sok tévhit kering azonban a neten az aranyerességről, ezeket igyekszünk cikkünkben megcáfolni.

Problémák, amelyekkel a fiatalok szembesülnek a mai kapcsolatokban

A társadalmi, kulturális és technológiai változások nagyban befolyásolták a párkapcsolati problémák megjelenését, amelyek eltérnek azoktól, amit egykoron a szülők, nagyszülők éltek meg.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Megérkeztek az új generációs Wink sportcipők

Amikor sportcipőt, kényelmes utcai lépőt keresünk, ami sokáig bírja a mindennapos strapát, akkor bizony átgondoljuk, hogy mit is veszünk meg.

Védelem minden rétegben a tűz és az elektromos kisülések ellen

A nyílt láng, a különféle hőforrások, az áramütés komoly, életet veszélyeztető kockázatot jelent, ezért azokban a munkakörökben, ahol nagy esély van az ezekkel való érintkezésre, a munkavédelemnek ki kell terjednie ezekre.

Szerinted milyen a jó WC-csésze?

Talán még sosem tették fel neked ezt a kérdést, sőt, esetleg te magad sem gondolkoztál még túl sokat rajta. Mert őszintén megvallva talán soha senkinek nem volt túl nagy prioritás, hogy egy-egy felújítás alkalmával sok – vagy legalábbis elég – időt szenteljen annak, hogy kiválassza az ideális darabot.

Egy jó telefon mellé nem árt egy tablet sem

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pont, mikor rájön, hogy neki egy tabletre is szüksége van a meglévő telefonja mellé. Így van ez akkor is, ha esetleg laptoppal is rendelkezik az illető, hiszen a táblagép utazáskor sokkal praktikusabb.

LMP: Rogán Antal távozzon a közéletből!

Petíciót indított a zöld párt.

Gourmet finomságok nőnapra is

Minden év március 8-án eljön az a nap, amikor világszerte a nőket ünnepeljük, bár ez a nap eredetileg a nők jogaiért folytatott küzdelemről szólt, mára sokat szelídült, és virággal, csokoládéval, figyelmességgel fejezzük ki a megbecsülésünket. 

Górcső alatt a bőrápolás hőse, az E-vitamin

Az E-vitamin kétségtelenül a bőrápolás egyik kulcsfontosságú összetevője. Hogy miért van ez így? Olvass tovább, és megtudhatod! Az útmutatónk ugyanis mindent elmond, amit az E-vitamin bőrre gyakorolt hatásáról tudni kell, és arról, hogyan érdemes használni.

Jó ötletnek tűnt: szétralizták a focipályát

Leesett a hó, s úgy gondolták, driftelni a legalkalmasabb hely a futballpálya, s közel 4 ezer négyzetméteren szétbarmolták a gyepet.

A nagy kérdés: falpanel vagy tapéta?

Az építőipari trendekben az egyszínű, egyformára festett falak ideje lejárt, manapság a változatos megjelenés a divatos. Ezt el lehet érni különbözőféle festékekkel, de sokkal többen választják inkább a falpanellel vagy a tapétával való dekorálást. 

Ungár Péter: Novák Katalinnak és Varga Juditnak politikai értelemben végük van

Az LMP társelnöke Facebook-posztban reagált Orbán Viktor bejelentésére.

Gyárfás Tamás hét év, Portik Tamást életfogytiglani fegyházat kapott a Fenyő-gyilkosság miatt

Az úszószövetség volt elnökét, a Nap TV egykori tulajdonosát emberölésben elkövetett bűnsegédlet, a maffiózót emberölésre felbujtás miatt ítélték el. A felek Gyárfás egy kaposvári adócsalási ügyében kerültek közelebbi ismeretségbe.