Közel ezer távol-keleti migráns is jöhet Kaposvárra

Kpsvr 2023-06-02 13:25:00
Nagy beruházásokat jelentettek be Kaposváron az elmúlt időszakban, sok új munkahely jön létre, de Szita Károly szerint a város már a teljes foglalkoztatottság küszöbén áll. Akkor kik fognak dolgozni az új egységekben? Távol-keleti migránsok.

Szerdán jelentette be Szita Károly, hogy Zhejiang Jiecang, az elektromos motorokat gyártó kínai cég, 200 munkahelyet teremt a Kaposvárra tervezett gyáregységének köszönhetően. Tavaly márciusban a török Şişecam üveggyártót jelentették be, mint aki szintén Kaposvárra tervezi az új gyártóüzemét, ami 330 új munkahelyet teremt, illetve a Kométa is megkezdte új beruházását, amivel 280 új munkahely jön létre.

Csak ennél a három vállalatnál összesen 810 új munkahely keletkezik majd, de ha a Metyx 2019-ben bejelentett terveit is hozzávesszük - miszerint a következő öt évben 200 új munkahelyet hoznak létre - akkor minimum 1000 új munkahely létrejöttéről beszélhetünk a közeljövőben. 

De kik fognak itt dolgozni?

Szita Károly már évek óta hangoztatja, hogy Kaposvár szinte elérte a teljes foglalkoztatottságot. Ha ez valóban így van, akkor kik fognak dolgozni az újonnan létrejövő minimum ezer új munkahelyen?

Hát a távol-keleti migránsok!

Mivel a beruházások túlnyomó többsége alacsony hozzáadott értékű munkahelyet hoz létre - ahogy ez Magyarországon szokás - így szinte elképzelhetetlen, hogy más magyar városokból érkeznének a munkakeresők, hiszen Kaposvárnál sokkal jobban fizető álláshelyek várják őket szinte a legtöbb régióban és megyeszékhelyen. 

Logikus lenne, ha a hanyatló nyugatról érkeznének az éhező német, vagy holland vendégmunkások, de egyre inkább úgy tűnik, a nyugat még mindig nem hanyatlott le eléggé ahhoz, hogy bárki Magyarországon kényszerüljön munkát vállalni.

Nem maradt más, mint a még nálunk is jóval szerencsétlenebb és szegényebb országokból importálni új munkaerőt, akiknek a magyar minimálbér is felér egy álom fizetéssel, mert a szülőhazájukban nyomorognak. 

A távol-keleti migránsok betelepítése már el is kezdődött!

A sonline.hu készített egy összeállítást, hogy a somogyi nagy cégeknél filippínó, indiai, mongol és ukrán munkaerőt is alkalmaznak már. A cikk szerint a Kometa Zrt.-nél már 39 mongol munkás dolgozik, és áprilistól 50 filippínó mellett 11 mongolt és 10 indiait is felvesznek. 

Tehát a migránsok szervezett betelepítése elkezdődött Szita Károly, Gelencsér Attila és a Fidesz kormányzat tudtával és támogatásával. Ha a meghirdetett új munkahelyek létrejönnek, ezernél is több távol-keleti migráns tömeg lesz itt Kaposváron.

Furcsa, hogy Szita Károly a Kaposváron soha nem látott illegális bevándorlóktól rettegett, de a közel 1000 távol-keleti gazdasági migráns betelepítése egyáltalán nem aggasztja. 

Pedig lesznek ebből még problémák.

Szólj hozzá!

Hetvenes, mozgásában korlátozott asszonyt erőszakolt meg a részeg férfi

A támadót már korábban is elítélték szexuális bűncselekmény miatt.

Olaszországból hozott be három kamion szemetet a taszári férfi

Egy ismerőse telkén akarta elásni az irdatlan mennyiségű hulladékot, melyért tonnánként 165 eurót kapott.

Biztonsági őrök támadtak a vendégekre – VIDEÓ!!!

A bulizó társaság megpróbált kitérni, de az elvileg rendért felelős erős fiúk mindenáron bunyózni akartak.

Hiába költözött el a nő, egykori élettársa rendre megkereste és összeverte

A férfinak, aki az utcán és a munkahelyén is bántalmazta gyermeke anyját, lopás miatt is bíróság elé kell állnia, ugyanis fát vágott ki az erdőn, melyet aztán eladott.

Annyira részeg volt, hogy elaludt a helyszínen a betörő

Megpróbált bejutni egy házba, a rendőrök elfogták, ám ittassága miatt nem tudták kihallgatni, így elengedték, mire ismét lopni indult, ám végül megadta magát Mr. Alkoholnak.

A Kúria döntött: nem lehet népszavazást tartani az akkumulátorgyárak ügyében

A Fidesz akaratával egyezően a Kúria is kimondta: nem lehet népszavazást tartani az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. A fideszesek szerint a magyarok nem tudják felelősen eldönteni, hogy szeretnének-e aksigyárakat az otthonaik mellé. A magyarok csak a nemváltó óvodásokról képesek döntést hozni.

Kukoricásba menekült a rendőrök elől a jogsi nélkül autózó sofőr

Nem sokkal korábban tiltották el a vezetéstől, pechére belefutott az ügyét jól ismerő zsarukba.

A rosszul rögzített gázpalack leesett a teherautóról, s felrobbant az előző autó kereke alatt

Hiába vette észre pakoláskor a teherkocsi sofőrje, hogy nem záródik rendesen a kaloda a platón, simán tovább ment.

Nem ment haza a feleség, ezért megtámadták a családját

A részeg férj már délelőtt is megverte asszonyát, majd miután végig itta a napot, a nő nem volt hajlandó visszamenni közös házukba, ezért megpróbáltál erőszakkal előkeríteni.

Női vécékben filmezett a kukkoló

Összesen 16 alkalommal vette fel, mi történik a mellékhelyiségekben, ám ekkor kiszúrták, s örülhetett, hogy feljelentéssel megúszta.

Kirakta és magára hagyta az erdőben magatehetetlen anyját az ötvenes férfi

Még a járókeretet is úgy helyezte el, hogy az idős asszony e tudja elérni – a holttestet csak napokkal később találták meg.

Lopott biciklire állva mászott be a büfébe – VIDEÓ!!!

Gyorsított eljárásban a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a sorozatban kerékpárokat lopö férfit.

Rázárta a kamraajtót a tolvajra az idős asszony

Élelmiszerért tört be a részeg férfi a házba, matatására felébredt a nő, aki nem ijedt meg tőle, hanem bezárta és hívta a rendőröket.

Intim fotóval próbálta lejáratni alkalmazottját az üzletvezető

A munkatársakkal közös chat-csoportba töltött fel a nőről készült mezítelen képernyőképet.

Hónapokig kapargatta stikában a sorsjegyeket a lottózó alkalmazottja

Az asszony emellett 300 ezer forintot el is sikkasztott, így összesen 1,5 milliós kárt okozott.

Nemcsak ellopta, össze is törte az autót a részeg sofőr, akinek jogsija sem volt

Amikor a rendőrök igazoltatni akarták, menekülni próbált, de kisodródott és betonkorlátnak ütközött, majd a tulajdonos kocsiban talált iratait adta át a zsaruknak.

A kutyának felforralt, étellel teli vödörbe esett a kétéves kislány

Az apa rossz helyre tette a forró vízzel és étellel teli edényt, gyereke a játék hevében beleesett.

Kislányt futtatott a fiatal nő és ismeretségi köre

A prostituált elhitette az alig több, mint 14 éves gyerekkel, hogy így könnyű pénzhez jut.

A Fidesz leállította, most újraindul két Kaposvárt érintő beruházás

Olyan nehéz helyzetbe navigálta magát az Orbán-kormány az elmúlt időszakban, hogy számos beruházást kellett leállítania. A kaposvári fejlesztések is ennek estek áldozatul, de most két beruházás előkészítését is engedélyezte a kormány.