Megdöbbentő ügyek folynak a Csiky Gergely Színházban

Kpsvr 2024-06-04 15:48:00
Gazdasági mahinációkra és kétes ügyekre bukkantak az Új Polgármestert Egyesület szakemberei a Csiky Gergely Színház büféjével és Fülöp Péter gyerekkori cimborájával kapcsolatban. Az ügyről részletesen a Szabad Pécs portálon is olvashatnak.

Fülöp Péter - Fülöp Péter Facebook-oldala

A gyanús ügyekre egy városházi informátor hívta fel Horváth Ákosék figyelmét, és ezután kezdték el feltárni az Új Polgármestert Egyesület szakemberei az összefüggéseket. A bárki számára elérhető nyilvános adatokból döbbenetes kép rajzolódott ki a színházban folyó dolgokról – állítják Horváthék

A hónapokig tartó nyomozás kiindulópontja, a városházi információk mellett, egy szimpla álláshirdetés és egy büféblokk volt. A 2023-as hirdetésben megadott email címből ki lehetett következtetni az üzemeltető cég nevét, melyet egy büféblokk is megerősített. Ez azért volt fontos információ, mert nyilvánosan nem lehetett tudni, hogy kivel kötött szerződést a színház a büfé üzemeltetésére. Az ügyről a Szabad Pécs portálján egy bővebb elemzés is olvasható.

Az üzemeltető cég nem más, mint a KAP Kulturális és Gasztronómiai Kft., melyet egy mohácsi focista üzemeltet. Ez a mohácsi focista nem más, mint Orbán András, aki, valami isteni csoda folytán

pont Fülöp Péter gyermekkori osztálytársa és barátja.

Az csak hab a tortán, hogy ez a gyermekkori haver egyébként feltűnik még Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az elhíresült lámpás cégében, az Elios Zrt-ben is, mint ügyvezető.

De Fülöp Péter gyermekkori barátja nem csak a büfén keresztül kötődik a színházhoz és nem csak onnan szivattyúzza ki a kaposváriak pénzét, hanem egy sokkal aljasabb és gyomorforgatóbb módot is találtak a gazdasági mahinációkra.

A 2019-es Covid járvány idején, a Csiky Gergely Színház művészei egy kis színt próbáltak varázsolni a bezártságtól szenvedő lakosság hétköznapjaiba, és kitelepülve 20-25 perces zenés darabokat adtak elő a lakótelepeken, a városi parkokban és köztereken. Ez volt az „Erkélyből páholy” elnevezésű programsorozat.

Ezt, az elsőre nemes kezdeményezést is sikerült Fülöp Péternek a gyerekkori haverja kitömésére használnia. Ennek a gyomorforgató mahinációnak a gazdasági hátterét az az NK Produkciós Iroda Kft. szolgáltatta, melynek egyszemélyi tulajdonosa ugyanaz az Orbán András, aki a színházi büfét is üzemelteti.

De mit csináltak pontosan?

Vásároltak egy Theather Wagennek elkeresztelt platós kisteherautót, 8+12m2 alapterületű mini színházat teremtve, némi hang-, és fénytechnikával felszerelve és jó pénzért bérbe adták a Csiky Gergely Színháznak. Annak a színháznak, amelyik egyébként több százmilliós hang-, és fénytechnikával és járműparkkal rendelkezik.

Külön érdekesség, hogy az NK Produkciós Iroda Kft. 2019-es megalakulása után néhány héttel az Emberi Erőforrások Minisztériumától 40 millió forintot markolt fel támogatás gyanánt. Attól a minisztériumtól, ahol Fülöp Péter éppen akkor helyettes államtitkár is volt az igazgatói pozíciója mellett.

A furcsa gazdasági ügyek sora itt nem ér véget. Ebben az időszakban ugyanis Fülöp Péterhez és haverjához, Orbán Andráshoz is köthető balatonlellei ingatlanok kerültek felújításra, illetve számos adásvételt is bonyolítottak ezekkel az ingatlanokkal kapcsolatban. Itt Fülöp Péter hol lakásvásárlóként, hol lakáseladóként szerepelt. Ezen Tabán utcai ingatlanok egy részét az az NK Invest Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonolja, melynek ügyvezetője szintén Fülöp Péterhez köthető személy.

Mindezek láttán felvetődik a kérdés:

valóban Fülöp Péter a legalkalmasabb vezetője a nagy múltú kaposvári Csiky Gergely Színháznak?  

 

Szólj hozzá!

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.

Mire képes a legmodernebb focilabda?

Ha június, akkor egyértelműen az Európa-bajnokságról szól minden. Számunkra is kedves és fontos lesz az esemény, hisz a magyar válogatott is játszani fog. A magyarok és a többi játékosok is egy igazán különleges focilabdát fognak rúgni minden egyes mérkőzésen, amiben a legmodernebb technológia található meg.

Ismét Szita Károly lesz Kaposvár polgármestere

A Fidesz-KDNP megint tarolt, az ellenzéknek újra csak a kompenzációs helyek maradtak.

Az öntözés elengedhetetlen az aszályos időkben

Az időjárási anomáliák korszakát éljük. Heves esőzések, aszályos időszakok váltják egymást, emellett folyamatosan megdőlnek a melegrekordok. Európában az idei nyár különösen forrónak ígérkezik. 

Napozz izgalmasan!

A hidegebb hónapok után a Nap első sugarai mindenkit a szabadba csábítanak. Jótékony hatásait testünk, lelkünk és szellemünk hamar meghálálja. Maga a napozás azonban nem egy izgalmas tevékenység, sokan nem szeretik emiatt, viszont könnyedén élvezhetővé tehetjük.

Rendőrautóval ütközött a jogsi nélkül, ronccsal furikázó sofőr

A balesetben egy rendőr súlyosan megsérült, a vétkes kocsijában utazó gyerek maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Felgyújtotta a betlehemet, rátámadt az esetet videózóra és tört-zúzott az előállítóban

Nem volt pénze tovább utazni az anyjához, így inkább nekiállt randalírozni.

Hét óra alatt 63 gyorshajtót mértek be a rendőrök

Kaposváron és vonzáskörzetében rakták ki a traffipaxokat a zsaruk.

Lezárta az LMP a gödi akkumulátorgyárat

A bíróság kimondta, hogy a Samsung gödi gyára nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel, ezért akciózik a párt.

Telekrendezésre hivatkozva több, mint 350 liter olajat öntöttek a Kaposba tartó patakba

A szomszédos utcában észrevették az olajos vizet, így sikerült megakadályozni, hogy a szennyezés elérje a folyót.