„Gondoltuk, hogy hazugság a szülészet felújítása…”

2019-08-12 13:49 | #Kaposvár #Politika

Szita Károly megígérte, hogy múlt héten ki lesz írva a szülészet felújításával kapcsolatos közbeszerzés. Ez azonban nem történt meg. Az Állami Beruházási Ügynökség honlapján projektjeik, illetve közleményeik között sincsen semmi nyoma a kaposvári szülészet felújításának.

– Gondoltuk, hogy hazugság a szülészet felújítása, ezért nem is álltunk le az aláírásgyűjtéssel. Ha ki is írják a közbeszerzést, akkor sem biztos, hogy megvalósul, mivel az előző sem volt eredményes. A gumiégető kapcsán megtanultuk, csak a társadalmi nyomás vezet eredményre – mondta lapunknak Fejes István a Kaposváriakért Egyesület elnöke. 

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben már megírtuk, felgyorsultak az események a szülészet körül, amit nagyban annak köszönhet a város, hogy a Kaposváriakért Egyesület aláírásgyűjtést kezdett szervezni az épület felújításának érdekében. Nem sokkal később Szita Károly be is jelentette a felújítást, illetve azt az ígéretet tette, hogy múlt hét végéig ki lesz írva az ezzel kapcsolatos közbeszerzés is. Ez eddig nem valósult meg, cserébe szinte minden sajtóorgánumban hallani, látni vagy olvasni lehetett a nagy bejelentést: Megújul a szülészet!

Ez az ígéret már lassan két éves, csak most új szárnyra kapott, hála az ellenzéki aktivitásnak. De eddig ez nem más, mint a polgármester újabb üres ígérete. Az, hogy a szülészet felújítása nem volt betervezve mi sem bizonyítja jobban, mint az a 442 millió forint értékű új műszer, amit a régi szülészet épületébe fognak most beszerelni, majd a beígért felújítások miatt pedig kiszerelni. Ha ténylegesen tervben lett volna a szülészet épületének felújítása, akkor az új műszereket nem most, hanem az új épület átadása után rendelték volna a kaposvári intézménybe.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: KPSVR.hu