Bajban Szita és bólogatói

Kpsvr.hu

2019-10-09 20:24:22
Bajban lehet Szita és bólogató társasága. Csak néhány példát idézünk föl ennek bizonyítására, nagyrészt a KPSVR.hu korábbi írásaiból.

Ennyi hülyét még nem láttam – mondja a kaposváriakról a Fidesz tag. Még a választási kampány elején írta ezt a szöveget egy Fidesz szimpatizáns a Facebookon (pontosan közöljük): „Értem én, de mikor látom a saját körzetemet még jó, hogy Kaposfüred hozzánk tartozik akkor sírni tudnék, nem tudja hogy mennyi aláírás gyűjt itt a Nagy Attilának, Szitának soha ilyen kevés nem volt, ma meg idejön a csaló a másik csalóval Ákos meg a Fejes fórumot tartani. Én már nagyon régóta Fidesz tag vagyok és Isten tudja hány kampányt vittem véghez, de ennyi hülyét még nem láttam. Az az érzésem, hogy nálunk a lakótelepen gondok vannak. Ezért félek”

Még mindig nem tudjuk, hogy kik a plakátrongáló különítmény tagjai. Fejes István, a Kaposváriakért Egyesület elnöke tett feljelentést plakátrongálás miatt. Tanúvallomásából kiderült, a KE és az ellenzéki egység aktivistái 790 plakátot raktak ki Kaposvár belvárosában, melyből 200-at téptek le az éjszaka folyamán (közülük nem egy csak pár órán át volt a helyén), illetve a plakátokat tartó farostlemezeket is több helyen megrongálták. A többi plakát sem volt sokáig voltak látható a városban, ugyanis néhány éjszaka leple alatt szisztematikus letépkedték őket. Mivel a plakátokat nagyrészt a forgalmasabb utcákban tépték le, így a térfigyelő kamerák felvételei segítségével azonosíthatja a rendőrség az elkövetőket. Elvárható lett volna, hogy ez még a vasárnapi választás előtt megtörténjen, de eddig nem lettek meg a tettesek, vagy ha igen, akkor nem hozták a nevüket nyilvánosságra. Ráadásul a feljelentés és az óriási felháborodás ellenére a plakátrongálás folytatódott: további ellenzéki plakátokat téptek le a városban, így a legforgalmasabb helyekről szinte teljesen eltűnt az ellenzék. Sőt, Horváth Ákos független polgármesterjelölt azt is elmondta, hogy a kampányban résztvevő kamionok ponyváját is megpróbálta tönkretenni valaki az éjszaka folyamán. 

A Közút közleményét előbb ismerte a cselédsajtó, mint akinek írták. Állami céget is bevontak Szita és a Fidesz kampányába: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felszólította az ellenzéki pártokat és civileket tömörítő Kaposváriakért Egyesületet, hogy távolítsák el Kaposvár belterületi szakaszán az országos közutak mellett elhelyezett plakátjaikat. Nagyon súlyos, többek között erkölcsi, szakmai és hitelességi kérdéseket vet föl, hogy míg a hivatalos felszólítás keltezése 2019. október 3., s az e-mail 3-án délelőtt 9 óra 46 perckor érkezett meg Horváth Ákos Ervin független polgármesterjelölt címére, a felszólításról már előző este 20 óra 46 perckor hírt adott a Szita által az adófizetők pénzén fenntartott Kaposvár Most.

Orbán migránsozó levéllel segítené Szitát. Levelet kaptak a kaposváriak Orbán Viktortól. Ami azt mutatja: Szita alatt rezeg a léc, szüksége van arra, hogy kézen fogják. Orbán Viktor a tapasztalatok és a politikai elemzők szerint is hátrébb lépett az önkormányzati választási kampányban: egy rosszabb szereplésben nem akar részt vállalni. A Fidesz ugyanis sokat veszített népszerűségéből, elég csak arra gondolni, hogy Szita Károly jelenlegi polgármester a választási plakátjaira nem merte rátetetni a Fidesz emblémáját, pedig 25 éve a Fideszből él. Orbán Viktor kaposvári szerepvállalása nyilvánvalóan annak a jele, hogy a belső felmérések szerint Szita Károly hátrányba került Horváth Ákossal és a mellette egyesült ellenzékkel szemben. Rossz helyzetéből pedig a megkopott tekintélyű, de sokak számára még mindig imádott Orbán Viktor segítségével próbál kikerülni. Aki mintha magánemberként írta volna a levelét: lemaradt a „miniszterelnök” (nyilván nem lehet büszke kormánya teljesítményére, gondoljunk többek között az egészségügyre, oktatásra, kivándorlásra), s a „Fidesz pártelnök” is (hátha eszünkbe jut a mérhetetlen nagyságú, rendszerszintű korrupció). Sajnos Orbán Viktornak 2019 őszén továbbra sincs más mondandója a migránsozáson kívül, s hogy békét szeretne, miközben ő kezdi és folytatja a lélekromboló harcokat. Horváth Ákos Ervin véleménye: nem harcolni, hanem építeni kell. Őt nem a pártlogo érdekli, hanem a tudás, így számít a Fideszből kiábrándultak javaslataira és munkájára is.

A miniszterelnökséget vezető miniszter fenyeget. Szita kétes helyzetét mutatja, hogy egy másik nagy nevet is a polgármester kampányának szolgálatába állítottak. Az okospark átadóján Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter mondott beszédet. Sok érdemit ugyan nem mondott a fideszes politikus, viszont arra felhívta a figyelmet, a jövőben is szeretnének Kaposvár városvezetésével együttműködni, de csak akkor, ha az nem ellenségként tekint a Fidesz-KDNP frakcióra, hanem szövetségesként. Gulyás szavai Oroján Sándor, a Fidesz egri szervezetének ügyvezető alelnökének kiszivárgott hangfelvételének árnyékában inkább hangzanak fenyegetésnek, mint baráti jobbnak a fideszes városvezetéssel és a NER-rel szemben induló jelöltek számára. Horváth Ákos Ervin azt mondta ezzel kapcsolatban: egyre gyakrabban a kormány kikerülésével, közvetlenül juthatnak európai uniós pénzhez jó pályázatokkal a települések.

Vajon mi történik még Kaposváron? Mire képes még Szita és a Fidesz a hatalma megtartása érdekében? Október 13-áig kiderül.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: 24.hu

Szólj hozzá!

Vonaton fosztotta ki alvó utastársát a harmincas férfi

Elvette a pénztárcát és leszállt egy Kaposvár előtti állomáson, majd egy dohányboltban leadta a brifkóban talált iratokat, persze a pénzt megtartotta.

Vállalkozás indítanál? Légy tisztában az alapfogalmakkal!

Egy vállalkozás indítása sok feladattal jár, kezdő vállalkozóként pedig érdemes tisztában lenni bizonyos alapfogalmakkal. Már a kezdeteknél szakértő segítséget célszerű igénybe venni, hiszen nem mindegy, hogy milyen vállalkozási formát választunk, illetve az sem, hogy milyen adózási módba jelentkezünk be.

Vonattal próbált Kaposvárról Németországba szökni a nigériai drogdíler

Levette a rendőrségi nyomkövetőt, s Fonyódon át indult Pestre, hogy onnan utazzon tovább, de csak Lelléig jutott.

Így gondozd a francia bulldogodat!

A francia bulldogokat egyszerűen nem lehet nem imádni. Kicsik ugyan, de igazi különleges egyéniségek, a lapos arcukkal, a denevérfülükkel és a röfögésükkel szabályosan bearanyozzák a mindennapjaidat.

Idős asszonyt fosztott ki a visszaeső bűnöző az aluljáróban

A táskában csak kulcscsomót és napszemüveget talált, így a semmiért mehet négy évre börtönbe.

Fókuszban a csapatépítés!

A csapatépítőkért van, aki rajong, ám többen akadnak, akik a szemüket forgatva értesülnek a következő alkalomról. Miért van ez így? Azért, mert a csapatépítésről mindenkinek mások az élményei, és igen, akad olyan, hogy nem éppen kellemesek.

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Milyen használt monitort vásároljunk?

Aki sok időt tölt el a számítógép előtt, tisztában van vele, hogy egy megfelelő méretű és minőségű monitor nagyban megkönnyíti a munkavégzést, illetve javítja a felhasználói élményt is. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni a vásárlásnál.

Egy korszerű klasszikus, a cserépkályha

Új családi ház tervezésekor praktikus, ha kiegészítő fűtésről is gondoskodunk egyrészt a szezonális fűtési igények kielégítésére, másrészt minden eshetőségre gondolva, és erre kézenfekvő megoldásnak tűnik a cserépkályha.

Tudtad, hogy létezik kényelmes és egyben divatos női cipő is?

Érezted már úgy valaha a nap végére vagy esetleg még napközben, hogy leszakad a derekad, ólomsúlyúak a lábaid, és ha nem tudsz azonnal leülni, képtelen leszel tovább menni? Igen, ilyen tüneteket a kényelmetlen cipők is okozhatnak. 

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Az elektromos járművek hazánkban is egyre népszerűbbek

Nem véletlen, hogy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos járművek, például e-bike-ok, e-robogók, e-trike-ok, mopedautók és e-rollerek. Miért érdemes ezek mellett a változatok mellett dönteni? Milyen előnyeik vannak? Igaz, hogy forradalmasították a közlekedést? Mire kell figyelni a választás során? A cikkben megválaszoljuk a kérdéseket. 

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.