Borkai kilép a Fideszből, függetlenként folytatja

2019-10-15 12:19 | #Politika #Kitekintés

Borkai Zsolt kedd délelőtt Győrben sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kilép a Fideszből, és független polgármesterként tevékenykedik a következő öt évben. A törvények szerint választások után fél évig nem lehetne időközit kiírni, Borkai szavai alapján a fél éves várakozási idő lejárta után sem tervez lemondani, írja az Index.

A sajtótájékoztatót azzal kezdte, hogy rendkívül hálás a győrieknek, hiszen - mint fogalmazott - úgy döntöttek, hogy "botlásom ellenére, velem együtt szeretnék építeni ezt a várost", amelyet "13 éve építünk közösen". Úgy fogalmazott, két fontos döntést hozott hétfőn:

1. A vele kapcsolatos történések nem kell, hogy morális hátrányt hozzanak a Fidesz Magyar Polgári Szövetségre, ezért kilép a pártból, függetlenként folytatja, azonban továbbra is szoros együttműködést fog folytatnia a Fidesz-KDNP frakcióval.

2. Kitölti a ciklust. Mint mondta, a győriek segítették, úgy döntöttek vasárnap, hogy az eddigi eredmények közös munka eredményei. Saját szavaival élve "nem is akarta, és nem is teszi meg, hogy egy ilyen felhatalmazás, ilyen legitimáció mellett visszalépjen, és a győriek bizalmát ne vegye figyelembe".

Borkai Zsolt a szavazatok 44,43 százalékát zsebelte be, alig két százalékkal többet, mint Glázer Tímea.

A Borkai-pornó-drog botrány kirobbanását és részleteit korábbi cikkünkből, EZEN a linken tekinthetik meg.

Forrás: index.hu

Fotó: illiberal memes