Katasztrófa a parkolási helyzet Kaposváron

2020-02-08 23:09 | #Kaposvár #Zöld

Tegnapi cikkünk - ahol egy szabálytalanul parkoló autót mutattunk be - óriási vihart kavart. Rávilágított, hogy kezd tarthatatlanná válni a parkolási helyzet Kaposváron.

Rengeteg komment és üzenet érkezett hozzánk a tegnapi parkolásos cikkünkkel kapcsolatban. Még a parkoló autó tulajdonosa is írt, hogy óriási probléma a környéken való parkolás, és mire hazaér már nem marad hely sehol, ezért áll meg ott, ahol tud. Többen is panaszkodtak, hogy a város más pontjain is hasonló a helyzet. Sokszor nem is az ottlakók parkolnak a helyekre, hanem idegenek. 

Erre az egyik legdurvább példa a Kanizsai utca és a 48-as Ifjúság útja kereszteződés, ahol számtalanszor előfordul, hogy a vidékről érkezők parkolnak le a városban használt autóikkal. Reggel megérkeznek a „hazajárós” autóval, majd átülnek a városi autójukba és azzal közlekednek. Az SKF csapágybolttól az utca tetejéig áll a kocsisor. A lakók fel vannak háborodva, hogy nem tudnak a házuk előtt leparkolni, vadászni kell a helyeket.

Hasonló a probléma a Búzavirág, a Pipacs és a Füredi utcában, de a Kinizsi lakótelep, a Toldi, vagy a Béke lakótelep sincs jobb helyzetben. 

Problémás helyek a fizető parkoló övezetek határai is, mert általában ott gyűlnek fel a kocsik napközben, ellehetetlenítve az ott lakók parkolását. A városvezetés tétlenül nézi a folyamatot, nincs megoldási javaslatuk a problémára.

kpsvr