VIDEÓ - Az RTL Híradó beszámolt a kaposvári illegális szemétégetés

2020-02-17 14:27 | #Kaposvár #Zöld #Videó

Vasárnap esti híradójában számolt be az RTL Klub a kaposvári illegális szemétégetésről. Felder Frigyes, önkormányzati képviselő, érthetetlennek nevezte, hogy a hatóságok és a verosvezetés nem csinál semmit.

A KPSVR több alkalommal is foglalkozott a volt Tanép-telepen folyó illegális szemétégetéssel, ami a környék lakóit mérgezi. Többezer kaposvári érintett a problémában, ennek ellenére több, mint 3 éve nem történik semmi. 

Felder Frigyes, önkormányzati képviselő, a híradóban elmondta, érthetetlen, hogy a városvezetés és a hatóságok nem tesznek semmit, holott tudnak a problémáról. Megjegyezte, hogy míg a városban illegális szemétégetés van olykor heti rendszerességgel, addig nem lehet zöld várost építeni. 

Az ügyben számos bejelentés érkezett már a városgondnokságra, rendőrségre és a tűzoltóságra. A képviselő most a kormányhivatal Kaposvári Járási Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztályához fordult. Beadványát képekkel és videókkal is alátámasztotta, eddig választ még nem kapott.

A többségében műanyag és gumihulladék elégetése súlyos környezetszennyezésnek minősül. A hulladékgazdálkodás rendjének megsértését a Btk. 248. § szabályozza. Ez alapján enyhébb esetben pénzbírság vagy három évig terjedő szabadságvesztés, súlyosabb esetben, például veszélyes hulladék égetésekor, kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az elkövető. 

Forrás: RTL Híradó