Szita Károly végre megszólalt a Kaposvári Egyetem ügyében

2020-04-09 14:42 | #Kaposvár

Szita Károly végre megszólalt a Kaposvári Egyetem önállóságának megszüntetése ügyében. Szerinte erősebb lesz így az egyetem, hogy beolvad a gödöllői Szent István Egyetembe. Már csak az a kérdés, hogy akkor miért harcolt éveken át az egyetem önállóságáért?

Szita Károly szokásos, péntek reggeli rádiós, alákérdezős showműsorában hajlandó volt végre megszólalni a Kaposvári Egyetemet ért támadással kapcsolatban. Mint ismert, a törvényjavaslat szerint megszüntetik az egyetem önállóságát és beolvasztják a gödöllői Szent István Egyetembe

A polgármester, a város és a megye vezető politikusaival, éveken át azt hangoztatta, hogy meg fogják védeni az egyetem önállóságát, mivel már 2011 év elején lehetett hallani a beolvasztási koncepciókról. Ennek ellenére Szita Károly ma úgy nyilatkozott, hogy az önállóság elvesztésével és a Szent István Egyetembe való beolvasztással erősödni fog az egyetem.

Jogosan merül fel a kérdés: miért kellett éveken át harcolni az egyetem önállóságáért és hangoztatni, hogy megvédi azt, ha most jónak tartja az ellenkezőjét?

Erre a polgármester nem adott választ! Inkább belekezdett egy zavaros eszmefuttatásba arról, hogy az ellenzéki pártok mit csinálnak a járvány idején. 

Nyilván kínos a téma, hiszen ha egy polgármester elveszíti a városában működő önálló egyetemet, az mindent elmond a teljesítményéről. 

 

Itt olvashat a témáról még:

https://kpsvr.hu/cikk/2020-04-04-kaposvari-ellenzek-egysegesen-kiall-a-kaposvari-egyetemert

https://kpsvr.hu/cikk/2020-04-02-senki-nem-tajekoztatta-a-kaposvari-egyetemet-az-osszeolvadasrol

https://kpsvr.hu/cikk/2020-04-03-ezt-nyilatkozta-szita-az-egyetem-beolvasztasarol

kpsvr