Cseh Katalin: felemelő érzés részt venni a járvány elleni védekezés első vonalában

2020-04-27 09:47 | #Kaposvár #Kitekintés

„Tényleg nehéz szavakba önteni azt, hogy mennyire felemelő érzés részt venni a járvány elleni védekezés első vonalában. Óriási élmény az, hogy részese lehetek ennek a páratlan összefogásnak, és minden egyes alkalommal meghatódok azon a mindent elsöprő szolidaritáson és bajtársiasságon, amit a kórházban tapasztalok” – írja a Facebook-oldalán Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője.

Cseh Katalin még februárban tartott fórumot Kaposváron, ahol keményen beszólt azoknak, akik ellenzékinek állítják be magukat, de nem a Fidesz ellen küzdenek. Mivel a kaposvári összefogást és Horváth Ákos Ervin polgármester-jelöltet is folyamatosan hazug támadások érték, így a legjobb helyen hangzottak el ezek a gondolatok.

A képviselő egy hónapja jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, „visszatér” eredeti szakmájához, és önkéntes orvosként fog segédkezni a védekezésben. Most a közösségi oldalán osztotta meg tapasztalatait.

Cseh Katalin szerint elképesztő munkát végez minden egyes orvos, minden egyes ápoló, illetve a segítő technikai személyzet, az adminisztrátorok. „Mind-mind olyan emberek, akik hosszú évek óta sajnos túl kevés anyagi és társadalmi megbecsülés mellett tartják egyben hősies erőfeszítéssel társadalmunk egyik legfontosabb alappillérét, az egészségügyet” – teszi hozzá. A momentumos politikus azt is írja: „ugyanennyire büszke vagyok tényleg minden egyes páciensünkre és az őket kísérő családtagokra is, akik példás fegyelemmel alkalmazkodnak a megváltozott, sokszor szokatlan és mi tagadás, megnehezített körülményekhez.”

Cseh Katalin szerint a világjárvány régóta nem látott kihívás elé állította hazánkat, ugyanakkor egyelőre úgy látja: az egész magyar társadalom példásra vizsgázott, és talán ezért is sikerült elkerülni eddig a vírus igazi berobbanását.

„Kellett ehhez az otthon maradók alázata, a kulcsfontosságú dolgozók – buszvezetők, takarítók, bolti eladók – kitartása, és az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája is.”

A momentumos politikus szívből reméli, hogy az ország vezetői is képesek lesznek levonni a megfelelő következtetéseket a járvány elmúltával, és valódi bérrendezéssel, hosszú távú reformokkal és igazi szociális fordulattal fogják támogatni azokat, akik a legnehezebb időben is a hátukon hordozták az országot.

„Én egészen biztosan soha nem fogom elfelejteni azokat a hónapokat, amit önkéntesként a kórházban tölthettem, és tiszta szívből ígérem azt, hogy törvényhozóként minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy segítsek azoknak, akik a legnagyobb bajban is a legnagyobb áldozatokat vállalták” – zárja bejegyzését Cseh Katalin.

 

kpsvr

Forrás: Jövő Tv