Megszűnt a belvárosi élelmiszerbolt. Ez az erős város

2020-05-30 21:03 | #Kaposvár

Feladta a küzdelmet a belvárosi élelmiszerbolt. Szita Károly polgármester folyamatosan Kaposvár erős gazdaságáról beszél, de ha a belvárosban is megszűnik az élelmiszerbolt, akkor vajon milyen erős ez a gazdaság?

A Kaposvári Gazdaságfejlesztési és Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. szerint Kaposvár, többek között, a Dunántúl egyik gazdasági központja. Ennek merőben ellentmond, hogy az ELTE kutatása alapján Kaposvár a legboldogtalanabb város, mely összefügg az emberek borzalmas anyagi kilátásaival.

Ha belegondolunk, hogy Kaposvárt olyan városokkal kell összevetni mint Győr, Veszprém, Székesfehérvár, Szombathely, Sopron, Zalaegerszeg, Pécs, vagy éppen Tatabánya, könnyen belátható, hogy erős túlzás gazdasági központnak nevezni Kaposvárt. 

Ennek ékes bizonyítéka a most bezárt belvárosi élelmiszerbolt. Információink szerint, már évek óta hanyatlott a forgalom, de mára már kitermelhetetlen lett a város által kért bérleti díj, így inkább bezárt az üzlet.

Az erős város belvárosában nem él meg egy élelmiszerbolt, ami Szita Károly kijelentéseit Kaposvár erős gazdaságáról meglehetősen nevetségessé teszik.


 

 

 

 

kpsvr