Hisztizik a kaposvári Fidesz

2020-07-08 16:45 | #Kaposvár #Politika

Így kommentálta azt a tegnapi közleményt Fejes István, melyet a Fidelitas kaposvári szervezete tett közzé a nemzeti konzultációs ívek összegyűjtése kapcsán.

Fejes István és Hadházy Ákos

Ahogy arról a KPSVR is beszámolt, Szél Bernadett és Hadházy Ákos meghirdette a kormány által kiküldött nemzeti konzultációs ívek összegyűjtését, mellyel kifejezhetik tiltakozásukat azok, akik nem értenek egyet a kormány és a Fidesz által propagandacélokra használt konzultációval.

Kaposváron az MMM kaposvári szervezete a kaposvári Kossuth Kör és a Kaposváriakért Egyesület csatlakozott a kezdeményezéshez. Fejes István, a Kossuth Kör vezetője, elmondta, hogy már közel százan jelezték, hogy segítenek a gyűjtésben. 

„Értem, hogy a Fidesz ideges, minden okuk megvan rá. Nagyon rosszul állhatnak, ha közleményt adatnak ki a Fidelitasszal a gyűjtés ellen. Nem hisztizni és lejáratni kell az akciónkat, hanem dolgozni, ahogy mi is tesszük.” - mondta Fejes István a kaposvári Fidelitas keddi közleményére reagálva. 

Hozzáteszi: a Fidesz kommunistázik folyamatosan, de igazi bolsevik tempó a 12 megnyert körzetre és óriási többségre hivatkozni, mikor tudjuk nagyon jól, hogy az önkormányzati választáson a Fidesz és az ellenzék között alig volt néhány százalék különbség Kaposváron. Ha egyes, magukat ellenzékinek tartó személyek és szervezetek nem ellenünk dolgoztak volna, akkor a közgyűlési többség is elérhető közelségbe kerül 2019-ben. A nagyarányú közgyűlési többség, csak a Fidesz által kreált torz választási rendszer eredménye. A valóságban már nincs többsége a Fidesznek, ezért is ennyire idegesek - mondja Fejes István.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kaposváriakért Egyesület gyűjtését támogatja a Jobbik, az Mszp, az LMP, a Momentum és a DK is. A Momentum „Valódi konzultáció” néven még aláírásgyűjtést is indít.

Külön gyűjtést szervez még, az önkormányzati választásokon az ellenzéktől külön induló, PSZP, „Nemzeti manipuláció helyett valódi konzultációt!” címmel. 

 

kpsvr