A kaposvári Fidesz mocskos kampányba kezdett. Ellenzéki politikusok válaszoltak

2020-07-21 14:01 | #Kaposvár #Politika

Rendre jelennek meg kaposvári fideszes politikusok szájából azok a vádak, hogy az ellenzék ellopja a postaládákból a nemzeti konzultációs íveket. A legutóbb Kárpáti Tímea fideszes önkormányzati képviselő és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő is ezzel vádolta az ellenzéket. Az ellenzéki képviselők helyretették őket.

Korábban a KPSVR számolt be róla, hogy a kaposvári Fidelitas közleményben ítélte el az ellenzéki gyűjtést.

Most megszólaltak az ellenzék politikusai, akik egyöntetűen visszautasították a rágalmakat és helyretették a Fideszt:

Fejes István a Mindenki Magyarországa Mozgalom megyei koordinátora elmondta: kizárólag boríték és személyes adat nélküli íveket gyűjtenek. A Fidesznél nagy lehet a baj, lassan gyűlnek az ívek, nyilván, ezért rágalmaznak. Információink szerint nem ellenzéki aktivisták, akik lopkodják a postaládából az íveket.

Felder Frigyes önkormányzati képviselő elmondta: a zöld párt visszautasítja Gelencsér Attila és a Fidesz vádaskodását. „Ha már lopásról beszélnek, inkább nézzenek körül a saját házuk táján. Jelenleg is tart a Balaton elrablása, nem beszélve a milliárdos eu-s forrásokról. De a 2019-es önkormányzati választási kampányban is az ellenzék plakátjait lopták el, amivel többszázezer forintos kárt okoztak nekünk a tettesek.” Kaposvár népessége drasztikusan csökken, a gazdaság romokban. Ezzel foglalkozzon Gelencsér Attila – jelentette ki Felder.

Molnár Péter, önkormányzati képviselő szerint kitaláció ez az egész, a DK-s szimpatizánsok csak a saját íveiket adják le. A képviselő nem tapasztalt semmi olyat, amit a Fidesz állít.

Teveliné Horváth Melinda önkormányzati képviselő elmondta: „a Jobbik egy jobbközép néppárt, így nem érezzük magunkat megszólítva az ügy kapcsán, hiszen baloldali pártokról beszél a Fidesz”. Ha valaki törvénytelenséget tapasztal, akkor tegye meg a feljelentést. 

Árok Kornél, az Mszp Kaposvár Városkörnyéki Szervezetének Elnöke úgy nyilatkozott, hogy ők pultnál gyűjtik az íveket a Facebookon közzétett fix időpontokban. „A Fidesz magából indul ki, mikor lopással vádolja az ellenzéket, mi nem járunk postaládákhoz lopni, ők viszont a mi zsebünkből lopják ki a konzultációra elherdált pénzeket” – jelentette ki Árok Kornél. 

Bereczki Dávid önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Momentum visszautasítja a rágalmakat. "Azok ne vádoljanak minket lopással, akiknek mindennél fontosabb Orbán Viktor családjának és baráti körének gazdagodása. Kicsit visszás ez a demokráciaféltés a Fidesz részéről, miközben elítéli azokat az állampolgárokat, akik leadják az íveket az ellenzéknek. Gelencsér Attila elkezdte mocskos kampányát a 2022-es választásra, mert semmi esélye nyerni" – zárja Bereczki.

 

kpsvr