Barikádot állítottak a filmművészetis hallgatók

2020-09-01 13:02 | #Politika

Hétfőn este demonstrációt tartottak az SZFE hallgatói a szeptember elsejétől alapítványi fenntartásba került egyetemük előtt, amely után a hallgatók éjjel barikádot állítottak a Színház- és Filmművészeti Egyetem campusához. 

Szurdi Panni, az SZFE egyik hallgatója az ATV Startban kedd reggel kijelentette: a diákok döntik el, milyen vezetőket, oktatókat engednek be, és kiket tartanának távol az intézménytől.

Az épületben mintegy kétszáz-kétszázötvenen táboroztak le.

Forrás: Jövő Tv

Németh Gábor rektori tanácsadó szerint azért sem jöhetett létre egyeztetés a felek között, mert ők is a sajtóból értesülnek a friss történésekről, például hogy Vidnyánszky Attila már tud egy minisztériumi megbeszélésről. Arra meghívták ugyan a kancellárt és a rektori feladatokat ellátó Upor Lászlót, de azt ők nem tudták, hogy ott lesznek a kurátorok is, illetve, hogy konkrétan miről beszéltek volna.

Németh szerint fontos hangsúlyozni, hogy már tíz éve is felmerült az új campus ötlete, nem a modellváltásnak kellene lehetővé tenni a fejlesztést.

A hétfői napon lemondott a Színház és Filmművészeti Egyetem vezetése és a szenátusa is, amit egy sajtótájékoztatón jelentett be hétfőn Upor László, a rektori feladatokat ellátó rektorhelyettes, és Novák Eszter rektorhelyettes. Erről alább írtunk bővebben:

https://kpsvr.hu/cikk/2020-08-31-lemond-a-szinmuveszeti-egyetem-szinte-teljes-vezetese-es-szenatusa-is