Máris rozsdás az Esterházy híd

2021-01-22 10:58 | #Kaposvár #Árok Kornél #Kaposvári Közlekedési Központ #Esterházy híd

Kaposvár új szimbólumaként emlegetett Esterházy híd tökéletesen szimbolizálja Kaposvárt. Messziről nézve elvakítanak a fények és a meredező pilon, közelről viszont már látszik a szemfényvesztés mögötti valóság. Pont, mint Kaposvár esetében.

KÉPEK A CIKK VÉGÉN 👇

Alig két hónapja átadott Kaposvári Közlekedési Központ részeként megépített Esterházy híd máris rozsdásodni kezdett. Árok Kornél, az MSZP Somogy Megyei Területi Szövetségének ügyvezető alelnöke, fényképezte le azokat a részeket, melyek ezt a két hónapot sem bírták ki. A képeken jól látszanak a rozsdafoltok, hiányzó csavarok és a hegesztés utáni kezeletlen felületek. 

A városvezetés Kaposvár szimbólumaként szokott hivatkozni az Esterházy hídra. A képeket látva tökéletesen igazuk van, hiszen Kaposvár távolról és felületesen nézve egy szép, élhető város képét mutatja, de ha a külcsín mögé nézünk már láthatjuk, hogy a külvárosi részek alig fejlődnek, ezrével hagyják el a várost a fiatal és közékporú lakosok, és akik maradnak azoknak az átlag alatti bérek jutnak. 

A KPSVR már többször beszámolt a Kaposvári Közlekedési Központ kivitelezése során történt elképesztő hiányosságokról, ezekről itt olvashat:

Elképesztő fejlesztés a Kaposvári Közlekedési Központnál. Aquaparkot is kapnak a kaposváriak 17 milliárdért

A Közlekedési Központnál nem sikerült a vízelvezetés 17 milliárdért

"Ocsmány fos!" - Itt a Kaposváriak véleménye a Szita-féle hídról és a közlekedési központról

Közlekedési központ – feltörték a körforgalomnál az aszfaltot

Új kaposvári Esterházy híd
Új kaposvári Esterházy híd
Új kaposvári Esterházy híd
Új kaposvári Esterházy híd
Új kaposvári Esterházy híd
Új kaposvári Esterházy híd
Új kaposvári Esterházy híd
Új kaposvári Esterházy híd

Fotók: Árok Kornél