A választás óta nem hirdeti senki a kormány influenszereit, de a kezüket nem engedték el

Kpsvr 2022-06-17 08:56:00
A Megafon továbbra is gyárt tartalmakat Facebookra, de már senki nem hirdeti őket milliárdokért. Közülük az egyik legismertebbnek számító Kötter Tamás meg is üzente rajtunk keresztül, hogy nem kell félni, csak uborkaszezon van.

KAPCSOLÓDÓ--> HIRTELEN ELNÉMULT A KAPOSVÁRI FIDESZES TROLLHÁLÓZAT

KAPCSOLÓDÓ--> ITT VANNAK A KAPOSVÁRI FIDESZES TROLLHÁLÓZAT TAGJAI

1,1 milliárd forintot hirdetett el április 3-ig a fideszes megmondóembereket gyűjtő és képző Megafon, amit tulajdonképpen a Fidesz rettentően drága, de a jelek szerint hatásos csodafegyverének is tekinthetünk: mivel hivatalosan nem a kormánypárthoz kötődnek a kormánypárt üzenetével valami véletlen folytán minden egyes mondatban megegyező véleményt harsogó influenszerek, ezért bármiféle szabályozás nélkül hirdethetnek el felfoghatatlan mennyiségű pénzt - írja az Azonnali.

A választás előtti hetekben már annyira a Fidesz arcának számított például a politikai elemzőnek álcázott Deák Dániel, vagy a száguldó riportereset játszó Bohár Dániel, hogy az ellenzéki vezetők sokszor velük vitáztak, miután tényleges hatalommal bíró kormánypárti politikusok következetesen távol maradtak attól, hogy akár csak röviden szóba álljanak ellenzékiekkel. Márki-Zay Péter a hírek szerint tényleg képes lett volna kihívni vitára az egyszerre megafonos és Pesti TV-s Bohárt,

ami riasztóan sokat elmond arról, micsoda outsourcing ment a Fideszben, ha kulimunkáról volt szó.

Viszont minden jel arra mutat, hogy a „jobboldali üzletemberek”, akik öntötték a hivatalos kommunikáció szerint a pénzt a Megafonba hónapokon keresztül (mióta a Telexszel pereskedtek, legalább már magabiztosan leírható, hogy előfordulhat, hogy közpénz is került a projektbe) valahogy épp a választás utánig gondolták úgy, támogatni akarják hirdetésekkel is azt, hogy az egyébként a Hír TV-nél dolgozó Déri Stefi rövid videókon hangoztassa, milyen hülye mindenki, aki nem a Fideszben politizál.

A Megafon legismertebb arcainak hirdetési történeteit átböngészve ugyanis kiderül, hogy épp április 3. volt az utolsó nap, amikor valaki pénzzel támogatta a posztjaikat. Azóta tényleg egy fillért sem költött senki Kötter TamásraDeák Dánielre és Déri Stefire sem.

Illetve van egy kivétel: Bohár Dániel egyes teljesítményeit a Pesti TV még fizette, de mióta megszűnt a csatorna, ő sem elég érdekes egyetlen polgári konzervatív üzletembernek sem.

Külön eset Rákay Philip, ő tulajdonképpen egyszerre megafonos, és az egyetlen ember, aki bevallotta, hogy pénzt rakott a Megafonba. Rákay ezek szerint magán is spórol: Facebookon ő sem hirdetett április 3. óta, de a párt érdekében végzett munkát is visszafogta, hiszen azóta magyarázó videót sem töltött fel sehova a világ dolgairól. A szebb napjain az Izé névre hallgató Z+ tévés kibeszélőt vezetett Rákay munkakedve egyébként úgy általában hullámzó:

neki például Youtube-csatornája is van, a Patriótát bevallottan az elmúlt évek legsikeresebb médiavállalkozásának számító Partizán ellenpontjaként hozta össze, oda fél éve került fel utoljára bármiféle tartalom.

Összesen hat adás készült egyébként.

A Megafon véleményvezéreinek aggódni biztosan nem kell: a többieknek viszonylag stabilnak tűnő munkájuk van a kormánypárti sajtóorgánumok valamelyikénél. Látványosan egyelőre tehát egyedül a Facebooknak fognak hiányozni azok a pénzek, amikben akár közpénz is lehet.  

Persze ezek a jobboldali üzletemberek jól bánnak a pénzzel, ezt mutatja a Megafon üzleti eredménye is: a milliárdos Facebook-hirdetések mellett is kijött 2021-ben 557 millió forintnyi nyereség.

A Megafon hirdetéseinek eltűnése egyáltalán nem azt jelenti, hogy a megafonosok ne lennének aktívak: Trombitás Kristófot például le is tiltotta a Facebook, azóta valamivel kevesebb, mint 4000 követőt tudott szerezni, de a többiek is rendszeresen posztolnak, viszont jóval kevesebb a jól láthatóan a központban összevágott videó, és több a szöveges tartalom.

A társaság tehát minden jel szerint kész arra, hogy kampány előtt újra milliókat költsenek a posztjaikra.

Hogy ők maguk hogy élik meg a hirtelen jött közönségveszést, arról a lap próbált érdeklődni például Deák Dáninelnél és Kötter Tamásnál is, utóbbi készségesen válaszolt többek közt arra a kérdésre, mi történt a hirdetésekkel: mint elmondta, április 3-án hatalmas győzelmet értek el a nemzeti erők. 

„Egy focihasonlattal élve, az egész baloldal lecsúszott a politikai megyei osztályba. Az, a rossz magyarsággal kifejezve, a baloldal jelen nem lévősége miatt, alacsony intenzitásúvá váló háború, amit tetéz a nyári belpolitikai uborkaszezon, kevesebb időt, energiát, erőforrást igényel, mint a választások felfokozott légköre. Most az építkezés ideje van”

- válaszolta az Azonnalinak Kötter, aki mint elmondta, influenszerkedés helyett most főleg új regényének promotálásával, anyaggyűjtéssel, pihenéssel és a nyár titkainak fürkészésével tölti idejét.

Arra a kérdésre, hogy nem aggódik-e, amiért mostanában több kormányközeli sajatóorgánum is bezárt vagy létszámleépített, stabil nem a válasz:

„Rossz hírem van ellenfeleinknek, a Megafon igazi sikertörténet és ezért természetesen marad, küzd és reményeim szerint újra győz, mert nekünk Magyaroroszág az első”

mondta, hozzátéve, hogy a jobboldalon nincs gond, hiszen jól működnek a szellemi műhelyeik, konferenciákat szerveznek, összességében pedig szellemi pezsgést lát.

 

Borítókép: Azonnali / Bohár Dániel / Facebook

Szólj hozzá!

Öten támadtak a kiránduló családra Siófokon

A verekedők közül csak egy fiatal fiút sikerült beazonosítani.

Karakószörcsöki drogos őrjöngött a vasútállomáson

A gyorsteszt többféle kábítószert is kimutatott nála.

"Magyarország előre megy..." Újabb történelmi mélypont: 404 forintba kerül az euró

Napról napra értéktelenedik el a magyar fizetőeszköz az euróval szemben.

KSH: Több, mint 500 ezer forint volt áprilisban az átlagkereset. Önnek is?

Vajon a kaposváriak többsége is érzi, hogy félmilliót keres?

155 meztelen fürdőzőről készített fotót és videót a vasi férfi

Négy éven keresztül készített felvételeket a fürdő öltözőjében.

Katona akart megerőszakolni egy terhes nőt Miskolcon - megszólalt a férj is

Egy 25 hetes terhes nőt akart megerőszakolni egy katona Miskolcon. A támadást látta egy járókelő is, aki nem segített. A támadót elfogták, az ügyészség nyomoz az ügyben.

VIDEÓ - Hajszálon múlt a tragédia a Vörösmarty és a Füredi utca kereszteződésénél

Nagy sebességgel érkezett meg a Vörösmarty és a Füredi utca kereszteződéséhez az a kaposvári 20 éves férfi, aki majdnem elütött egy görkoris lányt és a kísérőjét. Hajszálon múlt a tragédia, melyet az esetet rögzítő autós dudálása is segített megakadályozni. Az ámokfutó megállás nélkül továbbhajtott, de elkapták.

Több napig leáll a Vodafone néhány szolgáltatása

Még a számlát sem lehet majd befizetni. A cég azt ígéri, a telefonhívás és az internet menni fog. Mutatjuk a részleteket.

Egy alkalmazott lopott el több millió forintot a siófoki benzinkút páncélszekrényéből

Részmunkaidőben dolgozott a büntetett előéletű árufeltöltő, aki a hatmilliót a szemét közé rejtette.

Hidraulikacsővel verte meg haragosát a somogysárdi férfi

Könyöktöréssel ért véget az utcai szóváltás.

Petőfi szobrának képét manipulálva hívják harcba a kárpátaljai magyarokat Ukrajnában

Az ungvári Petőfi Sándor szobrot alakították át ukrán katonává egy képszerkesztő programmal, hozzá félig orosz, félig ukrán feliratot mellékelve.

Elhunyt egy magára hagyott csecsemő - emberölés miatt nyomoz a rendőrség

A Márfa szőlőhegyén csütörtökön délután találták meg az életben lévő újszülöttet, aki később elhunyt.

Részegen, bottal fenyegette diákjait a pedagógusnapon kitüntetett tanár

A kitüntetést átadó Nemény András polgármester szerint vizsgálat folyik az ügyben.

Fontos ellentámadást indítottak az ukránok

Az izjumi orosz hídfő felszámolására indult ukrán támadás, ha sikeres, az ukrán hadsereg megakadályozhatja Donbasz elfoglalását.

Átment a piroson és a sorompót is letörte az autós Sántosnál

A sántosi vasúti átjárónál nem bírta kivárni, míg elhalad a vonat.

Öngyilkosságba segítette szobatársát a somogyi szeretetotthon lakója

Fagyállót ittak, mert mindketten meg akartak halni, ám csak egyiküknek sikerült.

Undorító mocskot fényképeztek a vendégek az új egri McDonald's konyhájában

Napi több egycsillagos értékelést gyűjt be a gyorsétteremlánc legújabb egri egysége, amely most éppen 1,3 csillagon áll a Google szerint.

Meghalt a 8 órára buszban felejtett óvodás kislány

Meghalt az a négyéves kislány, akit kedden több órára a tomajmonostorai óvodabuszban felejtettek.

Közel húszmillió forintnyi gyümölccsel verték át a gazdákat

Felvásárlónak adták ki magukat, kajszira, sárgadinnyére és cseresznyére szerződtek, ám eszük ágában sem volt fizetni.