Orbán Viktor: ki kell vágni az erdőket, hogy legyen elég tűzifa

Kpsvr 2022-07-29 11:53:00
A miniszterelnök szerint ha Brüsszel nem lép időben a szankciók feloldása terén, októbertől háborús gazdálkodásra kell készülni Európában. Orbán Viktor csak azt felejti el, hogy a gázra semmilyen szankció nincs, Pityin önszántából csökkentette a gázszállítást.

Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos, interjúnak álcázott péntek reggeli beszédében elmondta, hogy a gázbeszerzést egyedül kell megoldania a magyaroknak, függetlenül attól, hogy "mit ókumlálnak ki Brüsszelben". A kormányfő azt is kifejtette, hogy szerinte az Oroszország elleni szankciók nem működnek, az ukránok nem fognak nyerni. Emiatt a világnak új stratégiát kell majd kialakítani, de ez még késik.

Orbán szerint ha Brüsszel nem lép időben, októbertől háborús gazdálkodásra kell készülni Európában.

Állítása szerint nem tudunk máshonan energiát szerezni, így bármi van, muszáj az oroszokkal megállapodni. A háború lezárását szerinte csak egy amerikai-orosz megállapodástól várhatjuk. Mint mondta, véleménye szerint azért nincs még vége a háborúnak, mert az USA még tolja a fegyvereket és a pénzt Ukrajnába, „a háborút az amerikaiak finanszírozzák”.

Minden téren azon lesz a kormány, hogy segítse az embereket lejönni a gázról. Újraindítjuk a Mátrai Erőmű már leállított termelőkapacitásait is, és meg fogják vizsgálni, hogy újra tudjuk-e nyitni a barnakőszén bányáinkat.

Előírták az erdőgazdaságoknak, hogy vizsgálják meg, hogyan lehetne minél több fát kivágni tűzifának.

A kormányfő természetesen baloldalizott is egy jót: azt mondta, ők nem úgy fognak viselkedni, mint a 2008-2009-es gazdasági világválság alatt hivatalban lévő kormány, akik "széttárták a kezüket". Akkor szerinte az volt a mondás, hogy nincs mit tenni, visszaesés van. A Fidesz viszont harcolni fog a recesszió és a rezsinövekedés ellen. Egyelőre a rezsinövekedés elleni harc nem túl sikeres. Sőt a KATA átalakításával többszázezer családot hoztak nehezebb helyzetbe a válság idején.

Nagy bajnak tartja az aszályt, mivel történelmileg mezőgazdasági ország vagyunk.

Jó gazdák vagyunk

– magyarázta, majd hozzátette, hogy Magyarország képes akár 20 milliónyi ember élelmezését is ellátni. Így hiába a rossz környezeti hatások, mindenkinek lesz étele itthon, sőt, még külföldre is fognak vinni, exportra.

A lakásáfa csökkentése nem fut ki az idei én végén, hanem további két évvel meghosszabbították.

– jelentette ki. Az áfakulcs itt eredetileg 25 százalékos volt, korábban azonban 5 százalékra csökkentették. Egyelőre ez marad tovább. Érdekes, hogy az élelmiszerek tekintetében a 27 százalékos áfa csökkentését nem tartja működőképesnek a kormány, ellenben a lakásépítésnél mégis működik.

A nemrég létrehozott Aszály veszélyhelyzeti operatív törzset is azért alakították ki, hogy megsegítsék a gazdákat. Még kér egy hetet, hogy ennek látható eredménye legyen.

 

Borítókép: Johanna Geron / Reuters

Via Ugytudjuk.hu

Szólj hozzá!

Orbán bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt Amerikában

Orbán Viktor a Facebookon bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt és állva tapsoltak. Csak egy a baj: ő nem látszódik a képen.

Targédia - 12 halott egy horvátországi buszbalesetben

Magyarország felől érkezett a felborult busz, zarándokok az áldozatok

Milyen íze van Orbán seggének?

Két amerikai műsorvezető szólt be egymásnak. Az egyikük Orbán Viktor hátsójának ízéről kérdezte a másikat, annak kritika nélküli seggnyalására utalva.

Kiszáradt tó medréből jelentkezett be az LMP képviselője

Új szemléletű vízgazdálkodásra van szükség - emelte ki Keresztes.

Mától úgy is ki lehet vágni egy akácerdőt, hogy pótolni sem kell a fákat

Sokkal könnyebb már kivágni a fákat, hogy eltüzelhessük őket. Felpörög a fakitermelés, hogy legyen mivel fűteni Magyarországon.

Az olcsó orosz olaj és az ársapka miatt szárnyal a MOL

Közzétette a társaság a második negyedéves eredményeit, szép summát termeltek.

Nagy Feró már nézi, hogyan spórolhat a rezsivel

Nagy Feró, aki a választások alkalmával élénken kapányolt a Fidesznek és magának Gelencsér Attilának is, már azon gondolkodik, hogy melyik szobában kell egyáltalán fűtenie a Fidesz által megemelt rezsiárak miatt.

Burgenlandban nem nő a rezsi, sőt, 280 ezer forintnyi támogatást is kapnak az infláció ellen

Bár a fideszes politikusoktól rendre azt hallgathatjuk, hogy a nyugatnak vége, hanyatlik és Magyarország az utolsó "normális" mentsvár, ennek ellenére mégsem a Fidesz-kormány csökkenti 280 ezer forintnyi euróval a magyar családok terheit, hanem a burgenlandi tartomány a burgenlandi családok terheit.

Annyira nincs pénz a tűzoltóknál, hogy kevesebbet kell gyakorlatozniuk

A válság kezd egyre veszélyesebb lenni. A tűzoltóknak minden forintot meg kell fogniuk, különben a járművek beindítására sem lesz elég üzemanyaguk.

Letartóztatták a gyermeküket halálra kínzó szülőket Szombathelyen

Addig rugdosták és éheztették a csecsemőkorú babájukat, hogy belehalt a bántalmazásba. Vigyázat, megrázó részletek!

Csak megrovás járt Kálmán Olga lefejezésével való fenyegetésért

A Blikknek a férfi azt mondta: változatlanul gyűlöli Kálmán Olgát és a baloldalt, nem bánta meg tettét, de nem tette volna meg, amiket írt.

LMP: a Fidesz bojkottálja a válság miatt tartandó parlamenti ülést

A zöld párt megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz képviselőcsoportja egységesen bojkottálja azt a rendkívüli parlamenti ülést, ahol az országgyűlésnek a magyar embereket sújtó válsághelyzetet kellene megoldania.

Több, mint kétmilliárd forintot „spórolt” a 74 személyes cégpolip

69 gazdasági társaság alkotta a céghálót, mely takarító és őrző-védő vállalkozásoknak segített megspórolni különböző adóka és áfát csalni.

Kaposváron lesz tűzijáték augusztus 20-án

Számos városban, a válságra hivatkozva, elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték. Kaposvár nem ilyen város.

Helyreigazítás

Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk!

500 dollárért bárki bosszút állhat az oroszokon, aki úgy érzi, van miért

Ötletes, bár meglehetősen bizarr szolgáltatást indított az ukrán hadsereg egy katonai portállal együttműködve.

Pétekig lehet bediktálni a mérőóraállásokat

Aki eddig az átlag felett fogyasztott, annak érdemes lehet most diktálnia őket az MVM-nek pontosabb elszámolás miatt.

Jövő hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett PB gázpalackot árulja a MOL

A 11,5 kilós, rezsicsökkentett palack 5 ezer 175 forint volt. Most a kisebb palack drágább lesz és csak azt lehet majd kapni.

Zelenszkij: az oroszoknak nincs esélyük megnyerni a háborút

Az ukrán elnök reagált arra, hogy egy rakétatámadásban meghalt a legnagyobb gabonaexportőr vállalat vezetője.