Egyre több kínai települ Debrecenbe - a várost Kis-Kínaként emlegetik már

Kpsvr 2023-06-21 13:53:00
Debrecenben már egyre több a kínai migráns, akik ingatlanokat vásárolnak fel. Az LMP-s politikus szerint a Magyarországon élő kínaiak már Kis-Kínaként emlegetik a várost.

KÖZEL EZER TÁVOL-KELETI MIGRÁNS IS JÖHET KAPOSVÁRRA

Sajtótájékoztatót tartott június 20-án Debrecenben az LMP a városba települő akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. Angyal Károly, a párt országos elnökségének titkára arról beszélt, hogy ezek a beruházások a kormány érvelésével szemben

nem a magyar állampolgároknak teremtenek munkahelyeket. 

„Ez egy blöffkampány” – fogalmazott. Az LMP úgy látja, az debreceni akkugyárak kapcsán emlegetett 320 milliárd forintos állami támogatásból inkább megújuló energia termelésére, valamint a kis- és közepes vállalkozások megerősítésére kellene fordítani.

Angyal szerint Debrecent a Magyarországon élő kínaiak már Kis-Kínaként emlegetik. Mivel – a politikus információi szerint – számos ingatlant vásároltak fel itt kínaiak, valamint bölcsődéket, óvodákat és iskolákat is terveznek építeni a számukra. A politikus úgy látja, erről meg kellett volna kérdezni a debrecenieket.

Jármi Péter, az LMP természetvédelmi szakszóvivője úgy fogalmazott: az akkumulátorgyáraknak juttatott állami támogatás összemérhető Debrecen több évi költségvetésével. Mint mondta, az állami forrásokat az épületenergetikai fejlesztésekre is lehetne fordítani. Akár 50-53 évig tudnák finanszírozni a DKV szolgáltatásait. A szakszóvivő szerint Debrecenben kedvezményesen igénybe vehető bérlakásokat is kellene építeni. A településnek szerinte egy szociális szolgáltató várossá kell válnia. Jármi hangsúlyozta, miközben a GDP felét a nagyvállalatok adják, a munkavállalók közel kétharmadát a kis- és közepes vállalkozások foglalkoztatják. Ezért őket kellene támogatni.

Debrecenier megkérdezte, hogyan pótolná rövidtávon az LMP a gazdasági haszon kiesését. Jármi azt válaszolta, a 320 milliárd forint elköltése erősíti a gazdaságot, a helyi cégek erősítése pedig növelné az ezekből származó adóbevételeket. Angyal Károly hozzátette, az akkumulátorgyárakból rövid távon nem származik bevétel, csak kiadás. A források elköltése szerinte ráadásul nem átlátható.

Arra a kérdésre, hogy az LMP tervezi-e a déli gazdasági övezetben épülő CATL-gyár megvalósulásának fizikai akadályozását, Jármi Péter azt mondta:

akkor élnek a fizikai akadályozás eszközével, ha a beruházás kezd visszafordíthatatlanná válni.

Angyal Károly leszögezte, a helyi közösségeknek kell ezt kezdeményeznie, az LMP ebben az esetben segíteni fog. Úgy fogalmazott, régi LMP-s szokás az „odaláncolás”, ezt szükség esetén szívesen felelevenítik.

A sajtótájékoztatóról készült videó itt megtekinthető.

 

Forrás: Debreciner, eredeti cikk szerzője: Polgár Tóth Tamás

Szólj hozzá!

Itt az új fideszes köztársaságielnök-jelölt

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Kaposváron mindenki megnyugodhat: 655.600 Ft volt az átlagkereset

Kinek tudnánk ezt a bőséget és jólétet megköszönni?

A kutyapelenka nagyon hasznos felszerelés

A minap összefutottam egy ismerőssel és a kutyákra terelődött a szó. Valahogy a kutyapelenka témája is előkerült. Meglepődve tapasztaltam, hogy azt gondolta erről a nagyon hasznos kutyafelszerelésről, hogy ugyanúgy alkalmazzák, mint a klasszikus gyerekpelenkákat.

Hamis márkás termékeket árult a házában az ötvenes férfi

A NAV egy próbavásárlás során buktatta le, kiderült, több, mint 4 millió forintért adott el gagyi ruhákat, cipőket.

Mi a mikrotápanyagok szerepe a táplálkozásban?

A kiegyensúlyozott változatos étrend tartalmaz valamennyi fontos tápanyagot, vagyis szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket, vagyis az energiát adó makro-, illetve az energiát nem szolgáltató, de nélkülözhetetlen mikrotápanyagokat.

Aranyér: mi igaz a problémával kapcsolatban, és mi nem?

A köznyelvben aranyérnek hívott betegségről talán mindenki hallott már, nem egy embernek sajnos konkrét tapasztalatai is vannak ezzel kapcsolatban. Sok tévhit kering azonban a neten az aranyerességről, ezeket igyekszünk cikkünkben megcáfolni.

Problémák, amelyekkel a fiatalok szembesülnek a mai kapcsolatokban

A társadalmi, kulturális és technológiai változások nagyban befolyásolták a párkapcsolati problémák megjelenését, amelyek eltérnek azoktól, amit egykoron a szülők, nagyszülők éltek meg.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Megérkeztek az új generációs Wink sportcipők

Amikor sportcipőt, kényelmes utcai lépőt keresünk, ami sokáig bírja a mindennapos strapát, akkor bizony átgondoljuk, hogy mit is veszünk meg.

Védelem minden rétegben a tűz és az elektromos kisülések ellen

A nyílt láng, a különféle hőforrások, az áramütés komoly, életet veszélyeztető kockázatot jelent, ezért azokban a munkakörökben, ahol nagy esély van az ezekkel való érintkezésre, a munkavédelemnek ki kell terjednie ezekre.

Szerinted milyen a jó WC-csésze?

Talán még sosem tették fel neked ezt a kérdést, sőt, esetleg te magad sem gondolkoztál még túl sokat rajta. Mert őszintén megvallva talán soha senkinek nem volt túl nagy prioritás, hogy egy-egy felújítás alkalmával sok – vagy legalábbis elég – időt szenteljen annak, hogy kiválassza az ideális darabot.

Egy jó telefon mellé nem árt egy tablet sem

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pont, mikor rájön, hogy neki egy tabletre is szüksége van a meglévő telefonja mellé. Így van ez akkor is, ha esetleg laptoppal is rendelkezik az illető, hiszen a táblagép utazáskor sokkal praktikusabb.

LMP: Rogán Antal távozzon a közéletből!

Petíciót indított a zöld párt.

Gourmet finomságok nőnapra is

Minden év március 8-án eljön az a nap, amikor világszerte a nőket ünnepeljük, bár ez a nap eredetileg a nők jogaiért folytatott küzdelemről szólt, mára sokat szelídült, és virággal, csokoládéval, figyelmességgel fejezzük ki a megbecsülésünket. 

Górcső alatt a bőrápolás hőse, az E-vitamin

Az E-vitamin kétségtelenül a bőrápolás egyik kulcsfontosságú összetevője. Hogy miért van ez így? Olvass tovább, és megtudhatod! Az útmutatónk ugyanis mindent elmond, amit az E-vitamin bőrre gyakorolt hatásáról tudni kell, és arról, hogyan érdemes használni.

Jó ötletnek tűnt: szétralizták a focipályát

Leesett a hó, s úgy gondolták, driftelni a legalkalmasabb hely a futballpálya, s közel 4 ezer négyzetméteren szétbarmolták a gyepet.

A nagy kérdés: falpanel vagy tapéta?

Az építőipari trendekben az egyszínű, egyformára festett falak ideje lejárt, manapság a változatos megjelenés a divatos. Ezt el lehet érni különbözőféle festékekkel, de sokkal többen választják inkább a falpanellel vagy a tapétával való dekorálást. 

Ungár Péter: Novák Katalinnak és Varga Juditnak politikai értelemben végük van

Az LMP társelnöke Facebook-posztban reagált Orbán Viktor bejelentésére.

Gyárfás Tamás hét év, Portik Tamást életfogytiglani fegyházat kapott a Fenyő-gyilkosság miatt

Az úszószövetség volt elnökét, a Nap TV egykori tulajdonosát emberölésben elkövetett bűnsegédlet, a maffiózót emberölésre felbujtás miatt ítélték el. A felek Gyárfás egy kaposvári adócsalási ügyében kerültek közelebbi ismeretségbe.