Ez vár Kaposvárra is a távol-keleti migránsok tömeges betelepítésekor

Kpsvr 2023-07-24 15:52:00
Lincshangulat alakult ki Hajdúszoboszlón a tömeges gazdasági migránsok betelepítése miatt. A helyiek dühösek.

Hajdúszoboszlón éles konfliktus bontakozik ki a külföldi vendégmunkások tömeges betelepítése miatt – számolt be a Telex. A környező gyárépítések munkaerőigényét próbálják így megoldani a beruházók, de a helyiek dühösek és elkeseredettek, mert a Fidesz azt ígérte, nem lesz tömeges betelepítés, nem vehetik el a magyarok munkáját és csak bajt és erőszakot hoznak magukkal.

A hajdúsági fürdőváros polgármestere félti a város turizmusát és arra kérte a lakókat, hogy

Tegyenek bejelentést minden olyan esetről, ahol vendégmunkások elszállásolását tapasztalják, vagy gyanítják.

A polgármester, Czeglédi Gyula, Facebook-oldalán a következőket írja még:

Évtizedeken át szorgalmasan dolgoztunk azon, hogy felépítsük és fenntartsuk turisztikailag meghatározó szerepünket. […] Ezért határozottan kijelentem, hogy nem engedjük, hogy a városunk biztonságát és hírnevét bárki is veszélyeztesse.

A hajdúszoboszlói önkormányzat egyébként több, munkásszálló építését és működtetését is korlátozó intézkedést tett a közelmúltban.

Mi vár Kaposvárra?

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Kaposváron is elkezdődött a távol-keleti gazdasági migránsok tömeges betelepítése. A somogyi nagy cégeknél filippínó, indiai, mongol és ukrán munkaerőt is alkalmaznak. A Kometa Zrt.-nél már korábban 39 mongol munkás dolgozott, de áprilistól 50 filippínó mellett 11 mongolt és 10 indiait is felvettek, a filippínók júliusban érkeztek.

Kaposváron a kínai Zhejiang Jiecang a török Şişecam és Metyx, illetve az olasz Kometa összesen több, mint 1000 új munkahelyet hoz létre a közeljövőben. Mivel Kaposváron már szinte teljes foglalkoztatottság van,

így biztosra vehető, hogy ezres nagyságrendben fognak betelepülni a távol-keleti gazdasági migránsok a városba.

A betelepítést segítette elő Gelencsér Attila és a fideszes parlamenti többség, mikor június 13-án elfogadta a vendégmunkások szervezett betelepítését célzó törvényt a multik és tőkések érdekében.

A vendégmunkás tartózkodási engedélye legfeljebb két évre lesz érvényes, ami legfeljebb egy évvel hosszabbítható meg, ugyanakkor az érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező vendégmunkás a hároméves maximális időtartamon túlmenően ismét kérelmet nyújthat be, ha továbbra is eleget tesz a törvényben foglalt feltételeknek. A szabályok nem engedik meg a vendégmunkások családegyesítését, illetve letelepedését sem.

 

Borítókép: alfahir.hu

Szólj hozzá!

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.