Akció-Reakció-Cirkuláció avagy plakátok és nindzsa kormány

Kpsvr 2023-12-02 13:41:00
Ursula von der Leyent éppen a Fidesz juttatta pozícióba, most meg kiplakátolja, hogy csúnya globalista.

A cikk szerzője Szendefy Mária az LMP elnökségi tagja.

Azon – sajnos már jó ideje – nem lehet megdöbbenni, hogy Orbán Viktor és csapata egy rosszabb külvárosi kocsma törzsközönségének a szintjén kommunikál a magyar néppel és úgy általában ország-világgal. 2016-ban még nehéz volt elhinni, hogy azok a kék plakátszerű dolgok, amelyeket először az interneten lehetett látni tényleg ki fognak kerülni az utcára és nem egyszerű mémekről van szó. Persze innen visszanézve a „ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját” még egész szolid, szalonképes üzenetnek tűnik, de hát az orrbavágás is csak elsőre meglepő, ha már számítunk rá, akkor akár el is hajolhatunk előle, nem biztos, hogy bármi jobb lesz attól, ha minden ütésbe beleállunk.

Az Európai Bizottság elnökeként először 2019-ben lehetett Magyarországon plakátra kerülni, az Orbánt finoman meglegyintő, Jean-Claude Juncker, Soros György társaságában mutathatta meg, hogy „mire készül Brüsszel”. Soros György aztán később saját plakát sorozatot is kapott.

Az ingerküszöbünk már többszörösen túllépve tehát. Ezért én saját lelki egészségem megóvása érdekében próbáltam hamar túltenni magam a feszélyező érzésen, amit az okozott, hogy a Fidesz most ismét a magyar kormány nevében készül kiplakátolni az országot Ursula von der Leyen-nel, Alex Soros (Soros György fogadott fia) társaságában.

Ahogy mondani szokás, a tények – például az, hogy Alex Soros nemhogy Magyarországról, de egész Európából ki akar vonulni illetve lényegesen csökkenteni akarja az apja által létrehozott alapítványok költségvetését – nem számítanak.

Ursula von der Leyennel zöld pártként nekünk számos súlyos vitánk van. Szerintünk is vannak Brüsszelben lobbisták, még az sem kizárt, hogy Soros György vagy fia is köztük van, de érdemes észrevenni a Bayer-Monsanto glifozátpárti lobbistáit, az autóipar lobbistáit, a GMO lobbistákat. Ezekben az ügyekben valahogy a magyar kormány kevésbé veszi fel a harcias „nindzsa” jelmezt, inkább szépen együtt szavaz Ursula von der Leyen-nel és pártcsaládjával. Ahogy ezt láttuk az autókra vonatkozó kibocsátási szabályok és a glifozát használati engedélyének meghosszabbítása ügyében. Szóval egy von der Leyen – Orbán plakát tényleg indokolt lenne, az más kérdés, hogy mennyire lenne az ízléses.

Mindazonáltal az Európai Bizottság elnöke amikor megpillantotta saját magát a magyar kormány legújabb köztéri performansznak szánt pénzégető alkotásán „még a szemöldökét sem vonta fel”.  Végre valami, amiben egyetérthetünk Ursula von der Leyennel. Pontosan ez a megfelelő reakció, esetleg, ha borsot akar törni Orbán orra alá, akkor ide látogat és ebben az esetben legalább a ferihegyi gyorsforgalmi út mentén le lesznek szedve a plakátok, nagyjából ennyi értelmes politikai cselekvési tér van ebben az ügyben.

Vannak azonban, akik pont azzal próbálkoznak, amivel a magyar ellenzék erre hajlamos része is próbálkozik immáron 13 éve, egyre több kudarcot elszenvedve: hisztivel.

Vonják meg Magyarországtól az EU soros elnöki tisztségét, illetve függesszék fel a magyar EU elnökséggel kapcsolatos tárgyalásokat, merthogy aki ilyen tiszteletlen plakátokra ragadtatja magát az nem érdemli meg, hogy egy fél évig ő legyen a „hetes”.

Az EU soros elnöksége ugyanis nagyjából ennyit jelent.  Le kell törölni a táblát, elő kell készíteni a krétát, és számba kell venni az osztályt. Semmilyen valós döntési kompetenciával nem bír. Viszont mindenki sorra kerül: a rossz gyerek is, a rendetlen is, a szemtelen is.

Minden más esetben liberális barátaink kiáltanának elsőként szegregációt és még igazuk is lenne.

Magyarország tagja az Európai Uniónak. Rendkívül renitens, kellemetlen tagja, ahol ráadásul – nem Orbán-hívő magyarként – pár millióan nem értjük, hogy ez a viselkedés mitől a mi érdekünk, de ettől még tagja az EU-nak. Ugyanúgy lehet hetes, nótafa, kisdobos, mint bárki más.

Ha a soros elnökséggel járó jogosultságokat valóban elvennék vagy érdemben napirenden tartanák az elvételét, az arra lenne kizárólag jó, hogy Orbán Viktor tovább tudná hergelni a saját táborát: megerősíteni megint, hogy az Unió Magyarország ellen tör és kizárólag ő tudja ezt az újabb ármánykodó cselszövést megakadályozni.

Meggyőződésem, hogy ezt a ziccert most nem adhatjuk meg neki. Orbán Viktor akciói a reakcióktól lesznek élesek, míg nem az ördögi kör mindig újra és újra be nem zárul.

Ezért azt kérnénk, az európai parlamenti képviselőktől, hogy érdemi ügyekben segítsenek.  : többek között abban, hogy a glifozát és a GMO egész Európában tiltott legyen , vagy világossá tenni, azt, hogy bár az akkugyárak sokat segíthetnek Németország és más centrum országok zöldítésében, a perfiéria, félperiféria számára lényegében gazdasági gyarmatosítást jelentenek.

Akciók, reakciók végtelen, kiszámítható sorozata helyett, tegyünk inkább egy halvány kísérletet arra, hogy megtörjük az ördögi kört.

 

Borítókép: Ladányi András / Media1

Szólj hozzá!

Itt az új fideszes köztársaságielnök-jelölt

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Kaposváron mindenki megnyugodhat: 655.600 Ft volt az átlagkereset

Kinek tudnánk ezt a bőséget és jólétet megköszönni?

A kutyapelenka nagyon hasznos felszerelés

A minap összefutottam egy ismerőssel és a kutyákra terelődött a szó. Valahogy a kutyapelenka témája is előkerült. Meglepődve tapasztaltam, hogy azt gondolta erről a nagyon hasznos kutyafelszerelésről, hogy ugyanúgy alkalmazzák, mint a klasszikus gyerekpelenkákat.

Hamis márkás termékeket árult a házában az ötvenes férfi

A NAV egy próbavásárlás során buktatta le, kiderült, több, mint 4 millió forintért adott el gagyi ruhákat, cipőket.

Mi a mikrotápanyagok szerepe a táplálkozásban?

A kiegyensúlyozott változatos étrend tartalmaz valamennyi fontos tápanyagot, vagyis szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket, vagyis az energiát adó makro-, illetve az energiát nem szolgáltató, de nélkülözhetetlen mikrotápanyagokat.

Aranyér: mi igaz a problémával kapcsolatban, és mi nem?

A köznyelvben aranyérnek hívott betegségről talán mindenki hallott már, nem egy embernek sajnos konkrét tapasztalatai is vannak ezzel kapcsolatban. Sok tévhit kering azonban a neten az aranyerességről, ezeket igyekszünk cikkünkben megcáfolni.

Problémák, amelyekkel a fiatalok szembesülnek a mai kapcsolatokban

A társadalmi, kulturális és technológiai változások nagyban befolyásolták a párkapcsolati problémák megjelenését, amelyek eltérnek azoktól, amit egykoron a szülők, nagyszülők éltek meg.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Megérkeztek az új generációs Wink sportcipők

Amikor sportcipőt, kényelmes utcai lépőt keresünk, ami sokáig bírja a mindennapos strapát, akkor bizony átgondoljuk, hogy mit is veszünk meg.

Védelem minden rétegben a tűz és az elektromos kisülések ellen

A nyílt láng, a különféle hőforrások, az áramütés komoly, életet veszélyeztető kockázatot jelent, ezért azokban a munkakörökben, ahol nagy esély van az ezekkel való érintkezésre, a munkavédelemnek ki kell terjednie ezekre.

Szerinted milyen a jó WC-csésze?

Talán még sosem tették fel neked ezt a kérdést, sőt, esetleg te magad sem gondolkoztál még túl sokat rajta. Mert őszintén megvallva talán soha senkinek nem volt túl nagy prioritás, hogy egy-egy felújítás alkalmával sok – vagy legalábbis elég – időt szenteljen annak, hogy kiválassza az ideális darabot.

Egy jó telefon mellé nem árt egy tablet sem

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pont, mikor rájön, hogy neki egy tabletre is szüksége van a meglévő telefonja mellé. Így van ez akkor is, ha esetleg laptoppal is rendelkezik az illető, hiszen a táblagép utazáskor sokkal praktikusabb.

LMP: Rogán Antal távozzon a közéletből!

Petíciót indított a zöld párt.

Gourmet finomságok nőnapra is

Minden év március 8-án eljön az a nap, amikor világszerte a nőket ünnepeljük, bár ez a nap eredetileg a nők jogaiért folytatott küzdelemről szólt, mára sokat szelídült, és virággal, csokoládéval, figyelmességgel fejezzük ki a megbecsülésünket. 

Górcső alatt a bőrápolás hőse, az E-vitamin

Az E-vitamin kétségtelenül a bőrápolás egyik kulcsfontosságú összetevője. Hogy miért van ez így? Olvass tovább, és megtudhatod! Az útmutatónk ugyanis mindent elmond, amit az E-vitamin bőrre gyakorolt hatásáról tudni kell, és arról, hogyan érdemes használni.

Jó ötletnek tűnt: szétralizták a focipályát

Leesett a hó, s úgy gondolták, driftelni a legalkalmasabb hely a futballpálya, s közel 4 ezer négyzetméteren szétbarmolták a gyepet.

A nagy kérdés: falpanel vagy tapéta?

Az építőipari trendekben az egyszínű, egyformára festett falak ideje lejárt, manapság a változatos megjelenés a divatos. Ezt el lehet érni különbözőféle festékekkel, de sokkal többen választják inkább a falpanellel vagy a tapétával való dekorálást. 

Ungár Péter: Novák Katalinnak és Varga Juditnak politikai értelemben végük van

Az LMP társelnöke Facebook-posztban reagált Orbán Viktor bejelentésére.

Gyárfás Tamás hét év, Portik Tamást életfogytiglani fegyházat kapott a Fenyő-gyilkosság miatt

Az úszószövetség volt elnökét, a Nap TV egykori tulajdonosát emberölésben elkövetett bűnsegédlet, a maffiózót emberölésre felbujtás miatt ítélték el. A felek Gyárfás egy kaposvári adócsalási ügyében kerültek közelebbi ismeretségbe.