Ungár Péter: Novák Katalinnak és Varga Juditnak politikai értelemben végük van

Farkas Balázs 2024-02-09 09:40:00
Az LMP társelnöke Facebook-posztban reagált Orbán Viktor bejelentésére.

Tegnap videóban tett bejelentést Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, és mondta el, hogy a pedofil-ügy miatt szigorítani fogják az alaptörvényt. A bejelentés után Ungár Péter, az LMP társelnöke Facebook-posztban reagált:

Orbán Viktor a kegyelmi ügy kirobbanása után szűk egy héttel ma megszólalt, és Alaptörvény módosítást kezdeményezett, melynek értelmében pedofil bűnözők nem kaphatnak kegyelmet a továbbiakban. Persze látnunk kell a konkrét szöveget, de az LMP elvi szinten támogatni tudja a javaslatot. De. 

Egyrészt ez az áldozatoknak semmilyen megnyugvást nem hoz, tehát legfeljebb részmegoldás. A történet úgy lesz kerek, ha Novák Katalin és Varga Judit elmagyarázzák végre miért történt meg ez, és miután ezt megtették benyújtják a lemondásukat. Én arra számítok, hogy ez meg is fog történni. Nem azért, mert bárki ezt mondja, hanem azért, mert Orbán Viktor mondatai alapján ők nem kaptak kegyelmet, politikai értelemben végük van.

De van még egy tanulsága ennek az egész történetnek, főleg azoknak a magyaroknak a számára, akik a jelenlegi kormányt támogatják, mert valójában itt őket verték át. Mert ez az egész történet azt mutatja meg nagyon pontosan, hogy az ő értékeik sem számítanak. A Fidesz nem azért beszélt arról tavaly ősszel, hogy Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvényét fogják benyújtani, mert fontos nekik ez az ügy. Amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a törvényt végül soha nem nyújtották be, mert a kommunikációs terv máshogy alakult.
A gyermekvédelem ügyében semmi sem akadályozta volna meg a kormánypártokat, hogy széles társadalmi konszenzust teremtsenek, mégis az egész gyermekvédelem semmi más nem volt a kormány számára, mint egy olcsó politikai termék. A világ egy szörnyű, veszélyes hely, és aki ezt kihasználja és a legvédtelenebbekkel szemben követ el bűncselekményeket a legsúlyosabb büntetést érdemli. Ez egy fontosabb dolog, mint hogy mivel lehet pártpolitikai hasznot húzni.

Legyünk őszinték egymással, Novák Katalin vagy Varga Judit nem azért kerültek pozícióba, mert alkalmasak annak a betöltésére, hanem azért, mert nem jelentettek veszélyt Orbán Viktor hatalmára, és sok követőjük van a közösségi médiában. Orbán Viktor pedig azért nem szólalt meg már a botrány másnapján, mert nem elvi, hanem pragmatikus döntést akart hozni. Mert azt belátni, hogy itt többen súlyosan hibáztak nem egy hétig, hanem kettő percig tartott volna.

Ez a mostani botrány nem a betegség, hanem a tünet. Rendkívül súlyos, embereknek elviselhetetlen fájdalmat okozó tünet. De a betegség az, hogy olyanok vezetik ezt az országok, akik már semmit sem gondolnak komolyan, akik a hatalmat nem töltik ki semmivel, és minden, amit mondanak, csak szlogen.

Ungár Péter résztulajdonos a KPSVR.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Itt az új fideszes köztársaságielnök-jelölt

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Kaposváron mindenki megnyugodhat: 655.600 Ft volt az átlagkereset

Kinek tudnánk ezt a bőséget és jólétet megköszönni?

A kutyapelenka nagyon hasznos felszerelés

A minap összefutottam egy ismerőssel és a kutyákra terelődött a szó. Valahogy a kutyapelenka témája is előkerült. Meglepődve tapasztaltam, hogy azt gondolta erről a nagyon hasznos kutyafelszerelésről, hogy ugyanúgy alkalmazzák, mint a klasszikus gyerekpelenkákat.

Hamis márkás termékeket árult a házában az ötvenes férfi

A NAV egy próbavásárlás során buktatta le, kiderült, több, mint 4 millió forintért adott el gagyi ruhákat, cipőket.

Mi a mikrotápanyagok szerepe a táplálkozásban?

A kiegyensúlyozott változatos étrend tartalmaz valamennyi fontos tápanyagot, vagyis szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket, vagyis az energiát adó makro-, illetve az energiát nem szolgáltató, de nélkülözhetetlen mikrotápanyagokat.

Aranyér: mi igaz a problémával kapcsolatban, és mi nem?

A köznyelvben aranyérnek hívott betegségről talán mindenki hallott már, nem egy embernek sajnos konkrét tapasztalatai is vannak ezzel kapcsolatban. Sok tévhit kering azonban a neten az aranyerességről, ezeket igyekszünk cikkünkben megcáfolni.

Problémák, amelyekkel a fiatalok szembesülnek a mai kapcsolatokban

A társadalmi, kulturális és technológiai változások nagyban befolyásolták a párkapcsolati problémák megjelenését, amelyek eltérnek azoktól, amit egykoron a szülők, nagyszülők éltek meg.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Megérkeztek az új generációs Wink sportcipők

Amikor sportcipőt, kényelmes utcai lépőt keresünk, ami sokáig bírja a mindennapos strapát, akkor bizony átgondoljuk, hogy mit is veszünk meg.

Védelem minden rétegben a tűz és az elektromos kisülések ellen

A nyílt láng, a különféle hőforrások, az áramütés komoly, életet veszélyeztető kockázatot jelent, ezért azokban a munkakörökben, ahol nagy esély van az ezekkel való érintkezésre, a munkavédelemnek ki kell terjednie ezekre.

Szerinted milyen a jó WC-csésze?

Talán még sosem tették fel neked ezt a kérdést, sőt, esetleg te magad sem gondolkoztál még túl sokat rajta. Mert őszintén megvallva talán soha senkinek nem volt túl nagy prioritás, hogy egy-egy felújítás alkalmával sok – vagy legalábbis elég – időt szenteljen annak, hogy kiválassza az ideális darabot.

Egy jó telefon mellé nem árt egy tablet sem

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pont, mikor rájön, hogy neki egy tabletre is szüksége van a meglévő telefonja mellé. Így van ez akkor is, ha esetleg laptoppal is rendelkezik az illető, hiszen a táblagép utazáskor sokkal praktikusabb.

LMP: Rogán Antal távozzon a közéletből!

Petíciót indított a zöld párt.

Gourmet finomságok nőnapra is

Minden év március 8-án eljön az a nap, amikor világszerte a nőket ünnepeljük, bár ez a nap eredetileg a nők jogaiért folytatott küzdelemről szólt, mára sokat szelídült, és virággal, csokoládéval, figyelmességgel fejezzük ki a megbecsülésünket. 

Górcső alatt a bőrápolás hőse, az E-vitamin

Az E-vitamin kétségtelenül a bőrápolás egyik kulcsfontosságú összetevője. Hogy miért van ez így? Olvass tovább, és megtudhatod! Az útmutatónk ugyanis mindent elmond, amit az E-vitamin bőrre gyakorolt hatásáról tudni kell, és arról, hogyan érdemes használni.

Jó ötletnek tűnt: szétralizták a focipályát

Leesett a hó, s úgy gondolták, driftelni a legalkalmasabb hely a futballpálya, s közel 4 ezer négyzetméteren szétbarmolták a gyepet.

A nagy kérdés: falpanel vagy tapéta?

Az építőipari trendekben az egyszínű, egyformára festett falak ideje lejárt, manapság a változatos megjelenés a divatos. Ezt el lehet érni különbözőféle festékekkel, de sokkal többen választják inkább a falpanellel vagy a tapétával való dekorálást. 

Gyárfás Tamás hét év, Portik Tamást életfogytiglani fegyházat kapott a Fenyő-gyilkosság miatt

Az úszószövetség volt elnökét, a Nap TV egykori tulajdonosát emberölésben elkövetett bűnsegédlet, a maffiózót emberölésre felbujtás miatt ítélték el. A felek Gyárfás egy kaposvári adócsalási ügyében kerültek közelebbi ismeretségbe.