Nem nagyon fújja a Völner-Schadl lufit a kormánymédia

Farkas Balázs 2023-02-07 08:36:00
Úgy tűnik, hogy a rendszerváltás óta kirobbant egyik legnagyobb korrupciós botrány nem éri el az ott dolgozó szerkesztők ingerküszöbét

„A Porschét azt elvitték… Figyelj Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok!… Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit.” - ezt Völner Pál felesége mondta azok szerint a lehallgatási anyagok szerint, amik a Blikk birtokába kerültek, a lap pedig január végén szinte naponta jelentetett meg újabb és újabb részleteket.

Dióhéjban, a vád szerint Völner Pál az Igazságügy Minisztérium államtitkára, vagyis Varga Judit miniszter alatti második ember, a miniszterhelyettes pénzért intézett ügyeket Schadl Györgynek, a végrehajtói kar elnökének. 

Többek között azzal gyanúsítják őket, hogy a miniszterhelyettes végrehajtói pozíciókat intézett, amiért aztán később ő is és Schadl is pénzt kapott a kinevezettektől, Schadl emberitől.

A vádirat szerint 83 millió forintot adott át az évek során Völnernek Schadl. A végrehajtói kar elnöke a hangfelvételek szerint még túlépített balatoni nyaralójának használatbavételi engedélyét is kenőpénzzel akarta elintézni.

Tehát még egyszer, nyomatékosítva: egy kormánytagról derült ki, hogy korrupciós ügybe keveredett. 

Az ügy súlyos, ez kétségtelen, egy magára valamit is adó demokráciában pedig egy hasonló esetben a kormány azonnal mondana le. Elég csak nyugati szomszédainkra pillantani.

Nálunk nem, hogy a kormány nem mond le, de az ügy szinte teljes elhallgatása folyik az állami médiában.

Kutatásunk szerint az MTVA online felületén a hirado.hu-n, Völner és Schadl neve utoljára 2022 októberében kerül fel egy az üggyel foglalkozó cikkben.

A megjelent írás egyébként nem a szerkesztőség saját anyag volt, hanem a Központi Nyomozó Főügyészség MTI-nek kiadott közleményét publikálták az oldalon.

Mindezt október 24-én jelentették meg, azon a napon, amikor Orbán Viktor előző napi, Zalaegerszegen elmondott beszédét szinte óránként ismételte az M1, így bajosan jutott idő a Völner-Schadl ügy hírekbe szerkesztésére.

A hirado.hu azóta sem foglalkozott a korrupciós botránnyal, ellenben a korrupció szóra rákeresve, friss, ma megjelent cikket is találunk “Karácsony és Korányi mellett Eva Kaili, a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője is ott volt a müncheni összejövetelen” címmel, amely a Magyar Nemzet másod közölt anyaga.

De ha már Magyar Nemzet. A kormánymédia egyik zászlóshajója ugyanazokat az eredményeket tudja felmutatni, mint az MTVA. Legutóbb szintén a tavaly október 24-én kiadott ügyészségi közleményt lehet csak megtalálni az üggyel kapcsolatban “Vádat emeltek a végrehajtók ügyében” címmel. 

Az Origo ennek a publikálását sem tartotta fontosnak. November 13-án jelent meg Völner Pállal és Schadl Györggyel kapcsolatban bármi is. Ám itt sem az ügy lényegével foglalkozott a lap, sokkal inkább volt lényeges számunkra, hogy ki látja el Völner jogi képviseletét és az ügyvéd még ki másnak ad képviseletet. “A 24.hu-tulajdonos vörösbárót, Varga Zoltánt ugyanaz az ügyvéd védi, mint Völner Pált, Érdekes egybeesés.” fogalmazott a lap.

Az általunk ellenőrzött MediaWorksos megyei lapok, a vaol.hu, a kisalfold.hu és a heol.hu egy az egyben vette át ezt a cikket az Origotól. A megyei lapok szintén ekkor, 2022 november 13-án írtak utoljára bármit is Völner Pálról.

A Hír tv szintén csak ezzel az anyaggal jelentkezett, egy időben a többi cikk publikálsával.

A tv2 híroldalán a tenyek.hu sem Völner, sem Schadl nevére rákeresve nem kaptunk találatot. Ám a tv2.hu-n egy-egy mokkás beszélgetést is kidobott a kereső. Schadl György 2013-ban ült a stúdióban és adott felvilágosítást arról, hogy miként változott a végrehajtói kar helyzete.

Völner Pál pedig 2020-ban arról beszélt a reggeli műsorban, hogy milliókkal távoznak a bűnözők a börtönből, így a börtönbiznisz elfogadhatatlan.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a múlt héten a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi médiakonferenciáján a 444 tudósítása szerint azt mondta: 

a média stratégiai ágazat és szuverenitási kérdés, mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot.

Szólj hozzá!

Így gondozd a francia bulldogodat!

A francia bulldogokat egyszerűen nem lehet nem imádni. Kicsik ugyan, de igazi különleges egyéniségek, a lapos arcukkal, a denevérfülükkel és a röfögésükkel szabályosan bearanyozzák a mindennapjaidat.

Idős asszonyt fosztott ki a visszaeső bűnöző az aluljáróban

A táskában csak kulcscsomót és napszemüveget talált, így a semmiért mehet négy évre börtönbe.

Fókuszban a csapatépítés!

A csapatépítőkért van, aki rajong, ám többen akadnak, akik a szemüket forgatva értesülnek a következő alkalomról. Miért van ez így? Azért, mert a csapatépítésről mindenkinek mások az élményei, és igen, akad olyan, hogy nem éppen kellemesek.

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Milyen használt monitort vásároljunk?

Aki sok időt tölt el a számítógép előtt, tisztában van vele, hogy egy megfelelő méretű és minőségű monitor nagyban megkönnyíti a munkavégzést, illetve javítja a felhasználói élményt is. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni a vásárlásnál.

Egy korszerű klasszikus, a cserépkályha

Új családi ház tervezésekor praktikus, ha kiegészítő fűtésről is gondoskodunk egyrészt a szezonális fűtési igények kielégítésére, másrészt minden eshetőségre gondolva, és erre kézenfekvő megoldásnak tűnik a cserépkályha.

Tudtad, hogy létezik kényelmes és egyben divatos női cipő is?

Érezted már úgy valaha a nap végére vagy esetleg még napközben, hogy leszakad a derekad, ólomsúlyúak a lábaid, és ha nem tudsz azonnal leülni, képtelen leszel tovább menni? Igen, ilyen tüneteket a kényelmetlen cipők is okozhatnak. 

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Az elektromos járművek hazánkban is egyre népszerűbbek

Nem véletlen, hogy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos járművek, például e-bike-ok, e-robogók, e-trike-ok, mopedautók és e-rollerek. Miért érdemes ezek mellett a változatok mellett dönteni? Milyen előnyeik vannak? Igaz, hogy forradalmasították a közlekedést? Mire kell figyelni a választás során? A cikkben megválaszoljuk a kérdéseket. 

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.