Pár nap alatt lelepleződött Szita Károly hazugsága

Kpsvr 2022-08-11 12:49:00
Szita Károly a brüsszeli szankciókat okolja az energiaválságért és azt állítja, hogy az oroszoknak egyáltalán nem fájnak a korlátozások. Hamar kiderült, hogy ez hatalmas hazugság.

EZT OLVASTA MÁR --> SZITA KÁROLY: „AZ AUTÓT ÉN VEZETTEM. HIBÁZTAM…”

A kaposvári polgármester azt próbálja elhitetni a kaposváriakkal, hogy a Brüsszelben elfogadott szankciók miatt emelkedtek a gázárak, és a szankciók egyáltalán nem fájnak az oroszoknak.

Már korábban megírtuk, hogy a fideszes politikusok hazudnak a gázárakkal kapcsolatban, hiszen a tőzsdei árakból látható, hogy már 2021-ben megkezdődött egy jelentős gázáremelkedés.

Új elemként hozta be a közbeszédbe Szita Károly azt az orosz propagandának is beillő tényállítást, hogy a szankciók egyáltalán nem fájnak Oroszországnak. A Válasz Online keddi, tényfeltáró cikkéből világosan kiderül, hogy ez is hatalmas hazugság.

A lap sorra veszi mind a 7 szankció tartalmát és bemutatja, hogy a magyar kormány mit hazudott itthon és valójában mit csinált. Kiderül, hogy szinte mind a 7 szankciós csomagot csont nélkül megszavazta a magyar kormány, egyedül a hatodiknál lengette be a vétót. Ez a szankciós csomag az orosz nyersolaj és bizonyos kőolajtermékek uniós vállalkozások általi behozatalának, transzferének tiltásáról szólt. De a magyar kormány nem az olajembargó miatt jelezte a vétót, hanem a KGB ügynök Kirill pátriárka szankciós listára kerülése miatt, ami Putyin bizalmasának külföldi vagyonának befagyasztásával járt volna. Orbán Viktor ezt tartotta a legfontosabbnak, ami miatt vétót emelt volna. A szankciókat viszont kivétel nélkül támogatta a magyar kormány.

De térjünk rá a Szita által hangoztatott orosz propagandára is, hogy a szankciók valójában mit okoznak az oroszoknak. Tény, hogy Oroszország szénhidrogénekből származó bevétele nőtt, de minden kimutatás azt mondja, hogy 2022-ben Oroszország kemény recesszióba szorul: június végén az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium a 2022-es év egészére vetítve már 7,8 százalékos GDP-visszaesést várt, ami a valóságban inkább a 10 százalékot megközelítő érték lesz. Csak összehasonlításképpen, a magyar gazdaság az előrejelzések szerint idén 5,2 százalékkal, jövőre 2,1 százalékkal fog nőni.

Az adatokból világosan látható, Szita Károly tudatosan félrevezeti a kaposváriakat, mikor a brüsszeli szankciókat okolja a gázáremelkedésért, és, mikor nyilvánosan hangoztatja azt az orosz propagandának beillő toposzt, hogy Oroszországnak nem fájnak a szankciók.

Nagyon is fájnak!

 

Borítókép: Gelencsér Attila Facebook oldal

Szólj hozzá!

Hetvenes, mozgásában korlátozott asszonyt erőszakolt meg a részeg férfi

A támadót már korábban is elítélték szexuális bűncselekmény miatt.

Olaszországból hozott be három kamion szemetet a taszári férfi

Egy ismerőse telkén akarta elásni az irdatlan mennyiségű hulladékot, melyért tonnánként 165 eurót kapott.

Biztonsági őrök támadtak a vendégekre – VIDEÓ!!!

A bulizó társaság megpróbált kitérni, de az elvileg rendért felelős erős fiúk mindenáron bunyózni akartak.

Hiába költözött el a nő, egykori élettársa rendre megkereste és összeverte

A férfinak, aki az utcán és a munkahelyén is bántalmazta gyermeke anyját, lopás miatt is bíróság elé kell állnia, ugyanis fát vágott ki az erdőn, melyet aztán eladott.

Annyira részeg volt, hogy elaludt a helyszínen a betörő

Megpróbált bejutni egy házba, a rendőrök elfogták, ám ittassága miatt nem tudták kihallgatni, így elengedték, mire ismét lopni indult, ám végül megadta magát Mr. Alkoholnak.

A Kúria döntött: nem lehet népszavazást tartani az akkumulátorgyárak ügyében

A Fidesz akaratával egyezően a Kúria is kimondta: nem lehet népszavazást tartani az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. A fideszesek szerint a magyarok nem tudják felelősen eldönteni, hogy szeretnének-e aksigyárakat az otthonaik mellé. A magyarok csak a nemváltó óvodásokról képesek döntést hozni.

Kukoricásba menekült a rendőrök elől a jogsi nélkül autózó sofőr

Nem sokkal korábban tiltották el a vezetéstől, pechére belefutott az ügyét jól ismerő zsarukba.

A rosszul rögzített gázpalack leesett a teherautóról, s felrobbant az előző autó kereke alatt

Hiába vette észre pakoláskor a teherkocsi sofőrje, hogy nem záródik rendesen a kaloda a platón, simán tovább ment.

Nem ment haza a feleség, ezért megtámadták a családját

A részeg férj már délelőtt is megverte asszonyát, majd miután végig itta a napot, a nő nem volt hajlandó visszamenni közös házukba, ezért megpróbáltál erőszakkal előkeríteni.

Női vécékben filmezett a kukkoló

Összesen 16 alkalommal vette fel, mi történik a mellékhelyiségekben, ám ekkor kiszúrták, s örülhetett, hogy feljelentéssel megúszta.

Kirakta és magára hagyta az erdőben magatehetetlen anyját az ötvenes férfi

Még a járókeretet is úgy helyezte el, hogy az idős asszony e tudja elérni – a holttestet csak napokkal később találták meg.

Lopott biciklire állva mászott be a büfébe – VIDEÓ!!!

Gyorsított eljárásban a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a sorozatban kerékpárokat lopö férfit.

Rázárta a kamraajtót a tolvajra az idős asszony

Élelmiszerért tört be a részeg férfi a házba, matatására felébredt a nő, aki nem ijedt meg tőle, hanem bezárta és hívta a rendőröket.

Intim fotóval próbálta lejáratni alkalmazottját az üzletvezető

A munkatársakkal közös chat-csoportba töltött fel a nőről készült mezítelen képernyőképet.

Hónapokig kapargatta stikában a sorsjegyeket a lottózó alkalmazottja

Az asszony emellett 300 ezer forintot el is sikkasztott, így összesen 1,5 milliós kárt okozott.

Nemcsak ellopta, össze is törte az autót a részeg sofőr, akinek jogsija sem volt

Amikor a rendőrök igazoltatni akarták, menekülni próbált, de kisodródott és betonkorlátnak ütközött, majd a tulajdonos kocsiban talált iratait adta át a zsaruknak.

A kutyának felforralt, étellel teli vödörbe esett a kétéves kislány

Az apa rossz helyre tette a forró vízzel és étellel teli edényt, gyereke a játék hevében beleesett.

Kislányt futtatott a fiatal nő és ismeretségi köre

A prostituált elhitette az alig több, mint 14 éves gyerekkel, hogy így könnyű pénzhez jut.

A Fidesz leállította, most újraindul két Kaposvárt érintő beruházás

Olyan nehéz helyzetbe navigálta magát az Orbán-kormány az elmúlt időszakban, hogy számos beruházást kellett leállítania. A kaposvári fejlesztések is ennek estek áldozatul, de most két beruházás előkészítését is engedélyezte a kormány.