Pár nap alatt lelepleződött Szita Károly hazugsága

Kpsvr 2022-08-11 12:49:00
Szita Károly a brüsszeli szankciókat okolja az energiaválságért és azt állítja, hogy az oroszoknak egyáltalán nem fájnak a korlátozások. Hamar kiderült, hogy ez hatalmas hazugság.

EZT OLVASTA MÁR --> SZITA KÁROLY: „AZ AUTÓT ÉN VEZETTEM. HIBÁZTAM…”

A kaposvári polgármester azt próbálja elhitetni a kaposváriakkal, hogy a Brüsszelben elfogadott szankciók miatt emelkedtek a gázárak, és a szankciók egyáltalán nem fájnak az oroszoknak.

Már korábban megírtuk, hogy a fideszes politikusok hazudnak a gázárakkal kapcsolatban, hiszen a tőzsdei árakból látható, hogy már 2021-ben megkezdődött egy jelentős gázáremelkedés.

Új elemként hozta be a közbeszédbe Szita Károly azt az orosz propagandának is beillő tényállítást, hogy a szankciók egyáltalán nem fájnak Oroszországnak. A Válasz Online keddi, tényfeltáró cikkéből világosan kiderül, hogy ez is hatalmas hazugság.

A lap sorra veszi mind a 7 szankció tartalmát és bemutatja, hogy a magyar kormány mit hazudott itthon és valójában mit csinált. Kiderül, hogy szinte mind a 7 szankciós csomagot csont nélkül megszavazta a magyar kormány, egyedül a hatodiknál lengette be a vétót. Ez a szankciós csomag az orosz nyersolaj és bizonyos kőolajtermékek uniós vállalkozások általi behozatalának, transzferének tiltásáról szólt. De a magyar kormány nem az olajembargó miatt jelezte a vétót, hanem a KGB ügynök Kirill pátriárka szankciós listára kerülése miatt, ami Putyin bizalmasának külföldi vagyonának befagyasztásával járt volna. Orbán Viktor ezt tartotta a legfontosabbnak, ami miatt vétót emelt volna. A szankciókat viszont kivétel nélkül támogatta a magyar kormány.

De térjünk rá a Szita által hangoztatott orosz propagandára is, hogy a szankciók valójában mit okoznak az oroszoknak. Tény, hogy Oroszország szénhidrogénekből származó bevétele nőtt, de minden kimutatás azt mondja, hogy 2022-ben Oroszország kemény recesszióba szorul: június végén az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium a 2022-es év egészére vetítve már 7,8 százalékos GDP-visszaesést várt, ami a valóságban inkább a 10 százalékot megközelítő érték lesz. Csak összehasonlításképpen, a magyar gazdaság az előrejelzések szerint idén 5,2 százalékkal, jövőre 2,1 százalékkal fog nőni.

Az adatokból világosan látható, Szita Károly tudatosan félrevezeti a kaposváriakat, mikor a brüsszeli szankciókat okolja a gázáremelkedésért, és, mikor nyilvánosan hangoztatja azt az orosz propagandának beillő toposzt, hogy Oroszországnak nem fájnak a szankciók.

Nagyon is fájnak!

 

Borítókép: Gelencsér Attila Facebook oldal

Szólj hozzá!

Döbbenet: 10 éves fiának szervezett szexet egy anya a fiú születésnapjára

Születésnapra szánt ajándéka miatt jelenleg is letartóztatásban van az az anya, aki 10 éves fiának szervezett szexuális együttlétet egy 15 éves lánnyal. Az aktusról egy másik kamasz készített videót, majd szétküldte ismerőseinek. A Pest megyei vizsgálók a napokban fejezték be a büntetőügyet.

Származásuk miatt támadt a fiatalokra a részeg férfi, akit végül jól összevertek

A trió megpróbált kitérni az agresszív támadó elől, aki azonban egyiküket megütötte, ezután pillanatok alatt leverték.

VIDEÓ - Somogyban bujkált L. Kristóf, akinél több pisztoly is volt, és az osztrákok körözték

A belga-magyar kettős állampolgár ellen szexuális kényszerítés, fenyegetés és erőszak miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot.

Kaposvár belvárosában rabolt ki egy gyermeket H. Szebasztián

A gyermeket a kaposvári buszpályaudvar liftjébe szorította és elvette a pénzét.

Drónnal figyelik a kaposvári autósokat a rendőrök

Összehangolt akció során Kaposváron eddig 66 szabálysértővel szemben léptek fel a rendőrök.

Családi vérengzés: az ismert fitneszmodelt, K. Ildikót férje szúrkálta össze

Nyírteleken, egy heves vita után késelte meg a férje a fitneszmodellt, aki jelenleg is életveszélyes állapotban van.

Szijjártó tenne róla, hogy a szankciók valóban ne működjenek

A nyolcadik csomagot pénteken kezdték részleteiben tárgyalni a tagállamok. Szijjártó kritikus, de azt mondta: a teljes csomagot a magyar kormány nem utasítja el, csak fel akarja puhítani.

VIDEÓ - Brutális pusztítást végzett a vihar: szétbombázta a jég a kerteket

Pokoli erővel tarolta le a magyar kerteket az időjárás. A vihar erős széllel, diónyi nagyságú jéggel szakította be a tetőket Békés megyében.

Gulyás megnyugtatta a nyugdíjasokat a gázszámlákkal kapcsolatban

Megérkeztek az MVM-től a gázszámlák, melyeknek fizetési határideje a nyugdíjfizetés előtt van.

Ennyiért adhatja el Gyurcsány az Apró-villát

Gyurcsány Ferenc a Partizán interjúban megemlítette, hogy egy éven belül eladják az Apró-villát.

Brutális mélyrepülés: 420 forint az euró, 435 a dollár

Nem tett jót a jegybank kamatemeléseket lezáró bejelentése a forintnak, ami az euróval szemben is rekordszintre gyengült. Már a 420 forintot nyaldossa az árfolyam, a dolláré pedig a 435-öt. Bő félév alatt hatalmasat kaszáltak azok, akik a forintjukat idejekorán euróra vagy dollárra váltották.

Döntött a kormány: nem lesz őszi szünet, de hosszabb lesz a téli

December 22-től január 8-ig tart a téli szünet az iskolákban, illetve az állami szervek is leállnak majd ebben az időben. A téli szünetet az őszi szünet rovására hosszabbítják meg.

Döntött a kormány: hamarosan rendkívüli bejelentés jön Orbán Viktortól

Összeült a kormány, hogy megoldást találjon az energiaválságra.

Az EU elleni kémkedés miatt ítélték el a volt jobbikos politikust

Öt év fegyházbüntetést kapott a volt jobbikos politikus, aki egyébként Moszkvában él.

Buszmegállóban hagyta újszülött babáját a harmincas nő

A nyolc fokban kihűlhetett volna a csecsemő, de szerencsére kutyasétáltatók még időben rátaláltak.

Százezrek menekülnek Oroszországból

Még az orosz titkosszolgálat nyilvános adatai is 260 ezer emberről írnak, de ennek a többszöröse lehet.

Végre egy ellenzéki siker - az LMP-s jelölt nyert az újpesti időközi választáson

A kormánypárti Origó "hírportál" az urnazárás után óriási Fidesz győzelemről írt, de a megjelenés után fél órával leszedték a cikket.