Felder: Szita pitiáner

2020-02-22 20:45 | #Kaposvár #Politika

Felder Frigyes, önkormányzati képviselő, szerint Szita Károly vélhetően ellopta az előterjesztését és szinte ugyanazt beadatta az egyik fideszes képviselővel. De nem bánja, mert így legalább megszavazzák azt. 

A képviselő ezt a Kapo(c)s közösség nevű facebook csoportban, nyílt levél formájában tette közzé, ahol leírta: még arra sem vették a fáradtságot, hogy a három határozati javaslata helyett négyet adjanak be, hanem beadták ugyanazt. 

Felder azt is leírja, hogy nem bánja, mert legalább így biztosan megszavazzák. 

Az előterjesztés egyébként a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtési kezdeményezésének támogatásáról szólt. Az aláírásgyűjtést azért kezdeményezték, hogy az unióban élő kisebbségek ne a nemzeti kormányoktól kapják közvetve az uniós támogatásokat, hanem közvetlenül Brüsszeltől. Ez nagyon hasonló kezdeményezés, mint Karácsony Gergely, Budapest főpolgármesterének felvetése, hogy a városok közvetlenül is kapjanak uniós forrásokat Brüsszeltől. 

Ha a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezése sikeres, azaz május 6-ig összejön az egymillió aláírás, akkor az Európai Bizottság dönt a kérdésről. Ha pozitív lesz a döntés, akkor az erdélyi, vagy felvidéki magyarok nem lesznek kiszolgáltatva a román, vagy a szlovák kormánynak.

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „Határozati Megyei Jogú üdvözli Székely Nemzeti Tanács elindított politika egyenlőségéért regionális fenntarthatóságáért" elnevezésű európai kezdeményezést, melynek lényege, hogy kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat régiókat, nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, sajátosságok különböztetnek őket körülvevő régióktól. További intézkedést igényel 2. Kaposvár Megyei Jogú médiafelületek aláírásukkal Közgyűlése úgy határozott, hogy város tulajdonában lévő felhívja figyelmét, hogy polgári kezdeményezést nagyobb számban ámogassák. Felelős: Szita Károly Határidő: április 30. Jogú köztük közigazgatási hatáskörökkel rendelkező földrajzi körzetek lemaradását megelőzni, hogy biztosítani számukra hozzáférés esélyegyenlőségét strukturális alapokhoz, forráshoz programhoz, előmozdítva sajátosságaik fenntartását regionális identitásuk megőrzését. További intézkedést igényel”
A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „HATÁROZATIJAVASLATOK: 1) Kaposvár Megyei Város Önkormányzata hogy egyetértését Székely Nemzeti polgárikezdeményezésének céljával, amellett, közigazgatási hatáskörökkel rendelkező körzetek lemaradását társadalmi területi kohézió hogy közben sajátosságaik változzanak biztosítani számukra hozzáférés esélyegyenlőségét strukturális alapokhoz, alaphoz, forráshoz, programhoz, teremteni garanciákat sajátosságaik fenntartásához, megfelelő gazdasági fejlődéshez, átfogó, harmonikus fejlődése fenntartható legyen, kulturális Kaposvár felhívja polgárok kezdeményezés közös szervezetnek, Önkormányzata aláírásgyűjtés előmozdítása érdekében közösségek figyelmét fontosságára, hiszen polgári nemzeti ügy, tevőleges támogatása minden politikai civil feladata. kezdeményezés nyilvánosságának biztosítása érdekében Kaposvár Önkormányzata, döntéséről sajtóközleményben értesíti helyi sajtóorgánumokat. Kelt. Kaposváron, médiumokat február 14. Vilmos előterjesztő”

A kezdeményezést itt lehet aláírni:

https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

 

kpsvr

Borítókép: magyarnemzet.hu